Arvostelu

Huonoinkin Scary Movie on suorastaan mestariteos Date Movien rinnalla.

Kaksi Scary Movie -elokuvien käsikirjoittajaa päättivät tehdä uuden parodiaelokuvan. Idea on tässä sama kuin Scary Movieissa, mutta nyt kauhuelokuvien sijasta irvaillaan romanttisille komedioille.

Reilusti ylipainoinen Julia Jones yrittää saada itselleen poikaystävää, mutta ei oikein onnistu siinä. Sitten eräänä päivänä hän törmää erääseen ukkeliin, joka järjestää Jonesille muodonmuutokset ja pianhan tuleekin jo sopiva sulhasehdokas. Sitten aletaan suunnitella häitä. Homma ei vain menekään suunnitelmien mukaan.

Scary Movie -elokuvat ovat ainakin ajoittain ihan hauskoja, vaikka eivät mitään elokuvallisia mestariteoksia olekaan. Mutta huonoinkin Scary Movie on suorastaan mestariteos Date Movien rinnalla. Scary Moviet sentään onnistuvat yleensä parodioimaan kohteitaan, mutta Date Movie ei tee samaa romanttisille komedioille, mitä Scary Moviet kauhuelokuville. Väillä jopa tulee mietittyä, ovatko tekijät edes yrittäneet parodioida romanttisia komedioita vai eivät. Tätä ei voi sanoa hauskaksi millään tasolla, vaan vitsit ovat lähinnä nolostuttavia.

Parodioinnin laiskuus on tämän tekeleen pahimpia kompastuskiviä. Tämän tekeleen vitsien ymmärtämiseksi täytyisi olla nähtynä aika paljon Date Movien parodioinnin kohteita. Tosin todennäköisesti vitsit eivät siitä hauskemmiksi muuttuisi, sen verran väkisin vääntämisen makua on. Vitsejä on väännetty niin tosissaan, etteivät ne enää edes naurata, vaan tätä katsoessaan voi tuntea myötähäpeää niitä kohtaan, jotka ovat tämän tekeleen tekoon osallistuneet. Ja toivottavasti tämän rainan pääpirut potkaistaan ulos Hollywoodista pilaamasta elokuvamaailmaa. Vitsit ovat suorastaan ääritörkeitä.

Olen aina ollut hieman härskin huumorin ystävä, mutta tässä meno menee jo oman makuni yli ja reilusti. Äänekkäästi ulostava kissa, hämähäkkiverkko naisen haaroissa ja naamaansa toisen miehen rintaa vasten hinkkaava mies eivät yksinkertaisesti voi olla hauskoja. Komedia on jo pitkään ollut jyrkässä alamäessä ja aina kun luulee, ettei alemmas päästä, niin aina tuntuu löytyvät jotain vieläkin pahempaa. Luulisi, että ylämäkikin jossain vaiheessa alkaa. Jos pitäisi määritellä, kuinka syvällä nykykomedia on, niin sanoisin että Mariaanien haudan pohja näkyy jo.

Ikään kuin ei epähauskoissa vitseissä olisi jo kestämistä, niin Date Movie on ärsyttävän ennalta-arvattava.
Eikä näyttelijöitä voi kehua ollenkaan. Naiset ovat kauniita, mutta siinä kaikki. Tässä näkyy myös harmillisen selkeä yritys houkutella niitäkin katsojia, jotka eivät edes katso romanttisia komedioita. Tähän on ängetty täysin irrallisia viittauksia muita lajityyppejä edustavista elokuvista, eivätkä nekään ole hauskoja.

Tätä voi kyllä pitää todella epäonnistuneena elokuvana, jossa ei toimi mikään. Jos et pidä Scary Movieista, niin älä katso tätä. Ja vaikka pitäisitkin niistä, ja mietit tämän katsomista, niin harkitse nyt vielä uudelleen.

nimimerkki: Ville

Pisteet: rating 10,000

Ville
Tähtääjä, 492 arvostelua
Arvosteltu: 18.02.2007
Katsottu: DVD

rating 60,000

Saman kategorian TOP-leffoja

Mies vailla menneisyyttä
Mies vailla menneisyyttä arvosana 3,76
Mies vailla menneisyyttä
Kaupungin valot
Kaupungin valot arvosana 4,11
Kaupungin valot
Synecdoche, New York
Synecdoche, New York arvosana 3,79
Synecdoche, New York
Rowan Atkinson Live
Rowan Atkinson Live arvosana 4,02
Rowan Atkinson Live

Elokuvan tiedot

Date Movie
Date Movie arvosana 1,50
Genret:
Komedia
Valmistusvuosi:
2006
Pituus:
83 min
Ohjaajat:
Aaron Seltzer, Jason Friedberg
Käsikirjoittajat:
Aaron Seltzer, Jason Friedberg
Pääosanäyttelijät:
Adam Campbell, Alyson Hannigan, Carmen Electra, Fred Willard, Tony Cox
Maat:
USA
Kielet:
englanti