Arvostelu

Ei tältä paljoa viitsi odottaakaan.

Julia Jones (Alyson Hannigan) on hieman (?!) ylipainoinen sinkku, jonka haaveena on unelmien prinssi. Valitettavasti kukaan ei huoli hänen kokoistaan naista. Epätoivoisena Julia lähtee käymään lemmentohtori Hitchin luona, löytääkseen unelmien miehen. Hitch vie Julian trimmattavaksi autokorjaamoon (siis what?) ja neidistähän tulee kaunokainen. Seuraavaksi ollaankin jo Unelmien poikamies-kisassa...

Tämähän on Scary Movie -elokuvien tekijöiltä (ja sen kyllä huomaa). Mutta tällä kertaan ei vedetä vitsiä kauhuelokuvista vaan hömppäkomedioista, kuten Perhe on painajainen, Painajainen perheessä, Kreikkalainen naimakauppa, Bridget Jonesin päiväkirja, Hitch... Olisi hyvä, jos olisi nähnyt ainakin jonkun noista kysyeisistä elokuvista, jos tahtoo tajuta vitsit.

Elokuvan tyyli on aika samanlainen (yllätys, yllätys) kuin Scary Movie -elokuvissa. Jos et pidä niistä, niin et luultavasti pidä tästäkään. Juonen kulku on ehkä vähä liian nopea ja se hieman häiritsee. Ei olisi tarvinut ahtaa niin monta elokuvaa samaan. Meinaan, että olisi voinut valita pari-kolme hömppäkomediaa ja tehdä pilaelokuvan niistä. Kaikkein paras kohta oli lopussa ns. King Kong-kohtaus. Jotkut vitseistä olivat huonoja ja lapsellisia, mutta (thank god) oli mukana aika paljon hauskojakin vitsejä.

elokuvan näyttelijäkaartiin kuuluu American Piesta tuttu Alyson Hannigan. Alysonin näyttelijätyöstä ei ole mitään valittamista. Komeaa "unelmien miestä" esittää aika tuntematon Adam Campbell. Kääpiö Hitchiä näyttelee Tony Cox. Kaikista paras oli kuitenkin tiukkapipoista isää näyttelevä Eddie Griffin. Eipä noissa näyttelijöissä hirveästi valittamista ole, mutta en nyt ihan taivaisiin asti heitä kehuisikaan.

Date Movie on keskiluokkaan kuuluva kreisikomedia. Ei tältä paljoa viitsi odottaakaan. Ainakin tulee naurettua jonkun verran, että siitä ei tarvitse kiistellä vierustoverin kanssa. Kyllä tämä jotkut komdiat voittaa, mutta ei Scary Movieja.

nimimerkki: Tyttönen

Pisteet: rating 60,000


Vieras Arvosteltu: 05.05.2006
Katsottu: Teatterissa

Saman kategorian TOP-leffoja

Kyttäyskeikka
Kyttäyskeikka arvosana 3,69
Kyttäyskeikka
Leijonakuningas
Leijonakuningas arvosana 4,24
Leijonakuningas
Pähkähullu Suomi
Pähkähullu Suomi arvosana 3,64
Pähkähullu Suomi
Repe Sorsan haamujengi
Repe Sorsan haamujengi arvosana 3,90
Repe Sorsan haamujengi

Elokuvan tiedot

Date Movie
Date Movie arvosana 1,51
Genret:
Komedia
Valmistusvuosi:
2006
Pituus:
83 min
Ohjaajat:
Aaron Seltzer, Jason Friedberg
Käsikirjoittajat:
Aaron Seltzer, Jason Friedberg
Pääosanäyttelijät:
Adam Campbell, Alyson Hannigan, Carmen Electra, Fred Willard, Tony Cox
Maat:
USA
Kielet:
englanti