Pistejakauma

5%

14%

19%

5%

19%

24%

14%

0%

0%

0%

Pisteytykset

rating 70,000

cronenberger
Tykittäjä

rating 70,000

Ylenmääräistä gorea odottava todennäköisesti pettyy, mutta psykologisen draaman ystävälle leffa tarjoaa kyllä kiinnostavia hetkiä. Pienellä budjetilla mutta Intensiivisellä otteella tehty ja mukavan progehtavilla biiseillä höystetty draama imaisee helposti mukaansa häiritsevästä aiheestaan huolimatta - osaksi juuri sen vuoksi. Jeremy Renner tekee erinomaisen roolin homoseksuaalisarjamurhaaja Jeffrey Dahmerina.

Nosfecoff
Käyttäjä

rating 70,000

Jeffrey oli melkoisen tuhma poika, joten kukapa sopisi henkilökuvauksen kohteeksi paremmin. Mitään syvällistä tarinankerrontaa ei ole tästäkään miehestä keksitty, joten on turha odottaa mitään lapsuusajan tapahtumia tai selityksiä hänen myöhemmille teoilleen. Yksi erikoisuus kuitenkin löytyy: leffan kerronta hyppii nykyajan sekä hänen ensimmäisen surmansa välillä. Temppu toimii mainiosti - myös sen vuoksi, että Jeremy Renner näyttää yhtä uskottavasti kolmekymppiseltä kuin alle kaksikymppiseltäkin. Kumma jätkä.

Kuten Henrystä, sanon tästäkin, että mikään simuloitu veripervoilu ei ahdistavuudessaan voi pärjätä todellisille rikostarinoille, joten on vain hyvä, että tekijät jättivät kaiken maailman lotrauksen Sahojen ja muiden elokuvasarjojen huoleksi. Ylenpalttinen splättäröinti olisi enemmänkin pitänyt tositapahtumia pilkkanaan kuin uskottavasti kuvannut niitä. Dahmerin teot olivat niin kieroja, että niiden uskottava kuvaaminen olisi tehnyt teoksesta niin hurjan, että se olisi kielletty kaikkialla.

Rainafriikki
Käyttäjä

rating 70,000

Elokuvan tiedot

Dahmer
Dahmer arvosana 3,19
Genret:
Draama,
Valmistusvuosi:
2002
Pituus:
101 min
Ohjaajat:
David Jacobson
Käsikirjoittajat:
David Jacobson
Pääosanäyttelijät:
Artel Great, Bruce Davison, Dion Basco, Jeremy Renner, Matt Newton
Maat:
USA
Kielet:
englanti