Arvostelu

Contract to Kill on End of a Gunin tapaan vuoden 2016 parhaimpia Seagalin elokuvia.

Jälleen yksi Seagalin ja Waxmanin yhteistyöllä tehty toimintapätkä. Kyseinen elokuva on End of a Gunin tapaan Actionhouse Pictures tuottama ja Lionsgaten levittämä teos.

Seagal esittää nyt vanhemmilla päivillään lähestulkoon eläköitynyttä agenttia John Marmonia, joka pienen suostuttelun jälkeen ryhtyy tutkimaan Meksikossa kiinni jäänyttä arabiterroristia. Ryhtyäkseen tositoimiin hän kasaa oman pienen ryhmän, joka koostuu FBI agentti Zara Hayekista (Jemma Dallender) ja vakoilulaitteiden taiturista Matthew Sharpista (Russell Wong). Harmonilla on kädet täynnä töitä, kun hän saa selville, että terroristit käyttävät huumereittejä salakuljettaakseen aseita ja terroristijohtajia Yhdysvaltoihin.

Elokuva ei varsinaisesti ole millään tasolla mullistava edes Seagalin mittapuulla. Elokuva näyttää visuaalisesti hieman paremmalta, kuten End of a Gun ja juoneen on yritetty lisätä välillä mielenkiintoiselta vaikuttavia hetkiä, mutta kaikki on samaa mitä ennenkin. Seagal esittää hahmoaan kuten aina ennen ja hänen apurit sen kummemmin tarjoavat mitään uutta. Muuta kuin että nyt on kyseessä joku aivan uusi näyttelijä, mutta rooli täysin sama.

Toiminnan suhteen sen sijaan oli jopa yllättävää, miten paljon Seagalille oli käsikirjoitettu toimintaosuuksia pitkin elokuvaa. Osa jopa hieman tutumpaa raakamaista hakkaamista, vaikkakin Seagalin koreografiat tuntuvat olevan sitä samaa elokuvasta toiseen, eikä hänen vastustajansa tunnu ikinä olevan samalla ylivertaisella tasolla. Plussaa kuitenkin että Waxman on kuvannut niitä hieman uudenlaisillakin kuvakulmilla, jottei kaikki mene täysin hukkaan. Samaa ei kuitenkaan voi sanoa muista. Russell Wong ei sen sijaan olisi tarvinnut muuta kuin leikkiä kungfumestaria, mutta yritti hieman yli oman tasonsa. Sen sijaan Jemma Dallender yllätti muutamissa kohdin, ja osittain myös hänen koreografiat oli suunniteltu järkevästi ottaen huomioon hänen kykynsä.

Contract to Kill on End of a Gunin tapaan vuoden 2016 parhaimpia Seagalin elokuvia, joka ei sinänsä kerro mitään, kun sitä ennen saatiin ihmetellä tusinaelokuvia, joissa miestä ei paljoa näkyny. Kokonais ilme oli kuitenkin varsin hyvä ja Seagal vaikutti loppujen lopuksi pirteämmältä, mitä viime vuosina on saatu nähdä.

Pisteet: rating 70,000

Grinch
Käyttäjä, 40 arvostelua
Arvosteltu: 16.01.2017
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Oldboy
Oldboy arvosana 4,32
Oldboy
Yön ritari
Yön ritari arvosana 4,24
Yön ritari
Tuokaa Alfredo Garcian pää
Tuokaa Alfredo Garcian pää arvosana 3,83
Tuokaa Alfredo Garcian pää
The Legend of Drunken Master
The Legend of Drunken Master arvosana 3,78
The Legend of Drunken Master

Elokuvan tiedot

Contract to Kill
Contract to Kill arvosana 2,13
Genret:
Toiminta
Valmistusvuosi:
2016
Pituus:
90 min
Ohjaajat:
Keoni Waxman
Käsikirjoittajat:
Keoni Waxman
Pääosanäyttelijät:
Jemma Dallender, Russell Wong, Steven Seagal
Maat:
USA
Kielet:
englanti