Arvostelu

Sankarin takana seisovalta elokuvalta juoni tuppaa unohtua.

Kapteeni Amerikka näytti naamansa ensimmäisen kerran 1941 ja hän on kaikkein aikojen ensimmäisiä supersankareita. Elokuva tehtiin vuonna 1990. Captain America elokuvan rinnalla uusi tutkielma supersankarista on aivan jotain muuta. Se on paljon parempi. Chris Evans pesee Matt Salingerilla lattiaa. Elokuva tekee hahmolle enemmän oikeutta kuin 90 luvun versio. Elokuva hipoisi täydellisyyttä, jos se muistaisi pitää juonen mukana koko elokuvan ajan.

Captain America The First Avenger kertoo 1940 luvusta, jossa Steve Rogers ilmoittautuu supersotilaaksi vapaaehtoisena. Hän ei taistelekkaan Adolf Hitleriä, vaan salaperäistä Hydra järjestöä vastaan. Ja vanha pahis Punakallo taas näyttäytyy.

Spoilerivaroitus.
Elokuva loppu todella oudosti. Kapu herää sairaalassa 70 vuotta viimeisen taistelun voitettuaan ja jouduttuaan syväjäähdytykseen. Nick Fury tulee pytämään apua lopputekstien jälkeisessä kohtauksessa. Vuorossa Avengers teaser.

Chris Evans tulkitsee hyvin Kapua ja monta hyvää sivuhenkilöä ollaan saatu mukaan. Tommy Lee Jones on hyvä näyttelijä ja hän näyttelee tosi hyvin tässä, vaikka hän näytteli aika kehnosti Batman Forever elokuvassa. Hayley Atwell perusnäyttelijänä tässä. Hugo Weaving tekee hienoa työtä pääpahiksena Punakallona. Sebastian Stan olisi kyllä voinut tehdä parempaa työtä.

Käsikirjoituksessa ei onnistuttu kauhean hyvin. Pohjalta se on aivan mainiosti tehty, mutta erikoistehosteet painavat päälle. Ne on hyvin kyllä tehty. Joe Johnson ohjaa kyllä elokuvan ihan hyvin, mutta käsikirjoittajat Josh Whendon ja Christopher Markus
olisi voinut ajatella vähän enemmän juonta kun erikoistehosteita. Juoni jää taka-alalle melkein kokonaan elokuvan aikana.

Elokuva on luonut oman tunnelmansa ja onnistunut siinä hyvin. Elokuva kunnioittaa todella hyvin sankaria ja saa hänet hyvään valoon, toisin kuin 1990 versio. Punakallo on yksi sarjakuvan legendaarisimmista pahiksista. Weaving on saanut siitä kieron ja se on hyvin tehty.

Captain America on hyvä elokuva vaikka juoni tuppasi unohtua ja se korvataan erikoistehosteilla. Kuitenkin se kunnioittaa todella hyvin sankaria ja antaa hänelle enemmän mainetta. Paremmankin olisi voinut tehdä, mutta ei ole missään nimessä huono.

Pisteet: rating 70,000

korkkinado
Käyttäjä, 36 arvostelua
Arvosteltu: 26.01.2013
Katsottu: Teatterissa 3D-näytöksenä

Saman kategorian TOP-leffoja

Seittien linna
Seittien linna arvosana 4,08
Seittien linna
Batman ja Pakkasherra
Batman ja Pakkasherra arvosana 3,68
Batman ja Pakkasherra
Terminator 2 - Tuomion päivä
Terminator 2 - Tuomion päivä arvosana 4,44
Terminator 2 - Tuomion päivä
Hyvät, pahat ja rumat
Hyvät, pahat ja rumat arvosana 4,56
Hyvät, pahat ja rumat

Elokuvan tiedot

Captain America: The First Avenger
Captain America: The First Avenger arvosana 3,05