Arvostelu

Päähenkilön toilailut nostavat kylmän hien pintaan useammin kuin kerran, sillä katsojan on piinallisen helppo tunnistaa itsensä Bridgetin hahmosta.

”Tämän päiväkirjan kirjoitti Bridget Jones, hullu vanhapiika”, riipustaa Bridget toisen päiväkirjansa ensi lehdille aloitettuaan uuden, paremman elämän. Helen Fieldingin kirjoittamiin megasuosittuihin sinkun päiväkirjoihin perustuva elokuva toimii kuin metrinen nippuside. Päähenkilön toilailut nostavat kylmän hien pintaan useammin kuin kerran, sillä katsojan on piinallisen helppo tunnistaa itsensä Bridgetin hahmosta. Tämä nolojen tilanteiden nainen edustaa suosittua sinkku suurkaupungissa -genreä: hän etsii sitä oikeaa, tarkkailee painoaan, polttaa ja juo liikaa, kärsii komplekseista, pitää hauskaa ystäviensä kanssa ja, tietenkin, hänen äitinsä on varsinainen riivinrauta.

Bridget Jones on hyväntuulista hömppää, viihdettä parhaimmillaan. Mutta jälleen kerran, englantilaiset tekevät sen paremmin: jenkkisarjojen langanlaihoijen, silikonein paranneltujen barbi-nukkejen sijaan Renée Zellwegerin esittämä Bridget Jones on lihaa ja verta: hänellä on ihan oikeasti selluliittia (Zellweger joutui lihottamaan itseään 10 kg roolia varten), hän ei ole erityisen nokkela tai huikaisevan kaunis, hän punastelee, pettää itseään sujuvasti, hikoilee ja mm. joutuu intiimiin kohtaamiseen puuterinväriset isoäitimalliset pikkupöksyt jalassaan... On myös nautinnollista nähdä Hugh Grant kerrankin kaksinaamaisen niljakkeen roolissa, jossa hän kieltämättä onnistuu vakuuttavasti.

Parasta leffassa on kuitenkin pureva ja säälimätön itseironia. Julman sarkastiset kommentit höystettynä yleisinhimillisillä erehdyksillä, loputtomalla hyväksytyksi tulemisen tarpeella ja lämpimällä huumorilla tekevät Bridget Jonesista syksyn komediatapauksen. Tämä on naisten elokuva, josta miehetkin tykkäävät.

Bridget Jonesin päiväkirjat ovat ilmestyneet alunperin naistenlehden jatkokertomuksina. Suositusta sarjasta koostettiin sittemmin kirjoja, jotka jatkavat maailmanvalloitustaan. Toinen osa ”Bridget Jones - elämä jatkuu” julkaistiin suomeksi 2001. Harvinaista kyllä, elokuva onnistuu säilyttämään BJ-kirjojen letkeän tunnelman, jopa henkilöt näyttävät suurin piirtein sellaisilta, jollaisiksi heidät kuvittelin lukiessani. Käsikirjoitus on tiivistetty kahdesta romaanista, joten tietenkään mukaan eivät ole mahtuneet edes kaikki hauskimmat kohtaukset.

Pisteet: rating 90,000


Vieras Arvosteltu: 17.09.2001
Katsottu: Teatterissa

Saman kategorian TOP-leffoja

American Beauty
American Beauty arvosana 4,09
American Beauty
The Artist
The Artist arvosana 3,83
The Artist
Tule ja katso
Tule ja katso arvosana 4,29
Tule ja katso
Tiikerikissa
Tiikerikissa arvosana 4,11
Tiikerikissa

Elokuvan tiedot

Bridget Jones - elämäni sinkkuna
Bridget Jones - elämäni sinkkuna arvosana 3,35

Bridget Jones - elämäni sinkkuna (2001)

Alkuperäinen nimi: Bridget Jones's Diary

Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
2001
Pituus:
97 min
Ohjaajat:
Sharon Maguire
Käsikirjoittajat:
Andrew Davies, Helen Fielding, Richard Curtis
Pääosanäyttelijät:
Colin Firth, Gemma Jones, Hugh Grant, Jim Broadbent, Renée Zellweger
Maat:
Iso-Britannia, Irlanti, Ranska
Kielet:
englanti