Boyz n the Hood - kulman kundit (1991)

Alkuperäinen nimi: Boyz n the Hood
- John Singleton
- John Singleton
- Angela Bassett, Cuba Gooding Jr., Ice Cube, Laurence Fishburne, Morris Chestnut, Nia Long, Tyra Ferrell
- USA
- Kielet:
- englanti
afterman
14.07.20 klo 22:54
Mestariteos paras gansta leffa jonka olen nähnyt tähän menessä.
Juki
03.05.20 klo 21:49
Leffan tarina on hieno ja paikoin myös vähän koskettavakin. Kaikki leffan näyttelijät tekevät vakuuttavaa työtä ja myös tunnelma on kohdillaan ja leffa jaksoi pitää otteessaan loppuun saakka. Ja huomioitiinpa leffa myös kahdella Oscar-ehdokkuudella. Ehdokkuuksien myötä ohjaaja John Singletonista tuli ensimmäinen afroamerikkalainen Oscar-ehdokkuuden saanut henkilö ja samalla myös nuorin ehdokkuuden saanut henkilö. Singleton oli vasta 24-vuotias tehdessään tämän mestariteoksen. Vaikka leffa on yleisilmeeltään varsin synkkä ja vakava, niin löytyypä tuon kaiken seasta myös ripaus huumoria. Suosittelen kaikille hyvien rikosdraamojen ystäville.
OneMoreGoddamnHippieAndMyHeadWillExplode
12.08.16 klo 01:39
Rehellinen tarina South Centralin kaduilta, jossa homiet hörppivät soodaa, leikkivät pyssyillä, heittelevät jenkkifutista, myyvät crackia ja unelmoivat collegesta. Autenttisesta tunnelmastaan huolimatta Boyz n the Hood taantuu vähän väliä melodraaman puolelle, joka syö pois sen katu-uskottavuutta. Näyttelijöistä positiivisimmin yllätti Ice Cube.
Ymmärrän tämän klassikkoaseman jonkinlaisena alkuperäisenä äänitorvena, mutta kyllä vähäosaisten mustien amerikkalaisnuorten elämästä on tehty parempiakin kuvia. Yhtenä tulee mieleen dokumentti Hoop Dreams, jota suosittelen lämpimästi jos Boyz n the Hood kolahti.
JohnRambo
13.05.16 klo 23:27
Lähes kymmenen vuoden ensikatselun jälkeen oli todella mukava palata Boyz n the Hoodin maailmaan. Leffan estetiikka on ikuisiksi ajoiksi jäänyt edustamaan tuon ajan ghettokulttuuria, koska se oli ensimmäisiä elokuvia, jotka sille antoi kasvot. John Singletonin ensiohjaus on sisällöltään vakuuttava leffa, vaikka sen tyyli kertoa sanomaansa on ehkä ajoittain kömpelön alleviivaava. Vaikka leffan message-osasto on vakuuttava, niin hienovaraisempi tyyli olisi toiminut varmasti vielä paremmin. Leffan tarina on mun mielestäni hyvä kertomus ghetosta, mutta dialogissa väkinäiset alleviivaukset pelastavat onneksi vain loistavat päänäyttelijät. Toisaalta tämän jollain tavalla ymmärtää, sillä Singleton halusi tällä saavuttaa suuren yleisön tietoisuuden asioiden laidasta ja tehdä sen sillä tyylillä millä parhaat tuon ajan hip hop-biisitkin. Rehellisesti, sillä puheenvuoron saatua ei kierrellä eikä kaarrella.
Leffan visuaalinen estetiikka on silmiä hivelevää. Kuuma Los Angelesin ilmasto heijastuu gheton katukivetyksiin, ja aikansa mustien muoti näkyy puvustuksissa. Leffan loppupuolella on myös hienosti kuvattu kohtaus, jossa ammuskelua valaisee katulamput ja neonvalot. Soundtrackilla soi hip hopin kulta-ajan ajankuva. Olisin tosin toivonut, että tässä olisi ollut joku sellainen kaiken tiivistävä, tiukka tunnaribiisi. Samanlainen kun Menace II Societyssa MC Eihtin "Straight Up Menace". Harmi, että varsinaisten kappaleiden välissä soi saippuasarjat mieleen tuova juustosaksofoni, joka vei vähän fiilistä kohtauksista.
Näyttelijöistä mua eniten miellytti Ice Cuben työskentely, joka ainoana ei-ammattilaisnäyttelijänä on koko leffan luonnollisimman oloinen Doughboyna. Laurence Fishburne tulee hyvänä kakkosena fiksuna Furiousina. Risuja on annettava Angela Bassettille, jonka suorituksesta oikein näkee, että jokainen äänenpaino on treenattu joka kohtausta varten ja se tekee hänen katselustaan vaivaannuttavaa.
Klassikkoasemansa ansainnut pätkä, joka virheistään huolimatta on sellainen jonka pariin on kotoisa palata, vaikka viime katselusta olisi kuinka kauan aikaa.
(Kirjaston Blu-Ray)
(rewatch)
HAL9000
04.04.16 klo 01:48
Näyttää niin sanotun hyvinvointivaltion karumpaa puolta.

Edellinen sivu | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 11 | Seuraava sivu