Arvostelu

Tappokeikat ovat ensisijaisesti mahdollisimman cool.

Irlantilaisveljekset Connor ja Murphy McManus päättävät eräänä kauniina päivänä putsata Etelä-Bostonin kaikesta pahasta, mielellään asein. "Enkelit" saavat ymmärrettävästi osakseen reippaasti julkisuutta, ja tapauksia tutkiva FBI:n agentti Paul Smeckerkin nyökyttelee salaa jo päätään murhille myöntävästi. Semmoisia ne irlantilaisäijät siis...

Niinhän se Samuel. L. Jacksonin esittämä Julius jo Pulp Fictionissa tykkäsi siteerata raamattua ennen vihulaistensa listintää. Boondock Saints - Etelä-Bostonin enkelit menee vielä pidemmälle perustaen koko lahtausharrastuksensa pyhään kolminaisuuteen. Tässä toteutuukin jo leffan isoin ristiriita: jätkät luulevat olevansa Jumalan asialla ja rikkovat samalla pokkana viidettä käskyä.

Noh, sivuutetaanpa tuo äskeinen ja lähestytään Boondock Saintsia täysin viihteelliseltä kannalta. Leffa on ulkoasultaan erittäin 90-lukua; tappokeikat ovat ensisijaisesti mahdollisimman cool. Juonen puolesta katsoja vertailee pläjäystä varmasti muun muassa Seitsemään (tappamisen motivaatio) ja Natural Born Killersiin (mediahässäkkä), mutta silti fiilis onnistuu pysymään tuoreena takertumatta mihinkään liiaksi.

Willem Dafoen roolityö kierona FBI-agenttina on hillitöntä kamaa, joka naurattaa takuuvarmasti. Muut hahmot jäävät tosin hiukan Dafoen varjoon. Hyviä hahmoja ja tulkitsijoita silti kaikki. Musiikki kyydittää äksönkohtauksia rattoisasti.

Jos joku ei olisi nähnyt yhtään 90-luvun rikosleffaa, tässäpä sille hepulle hyvä kooste. Boondock Saints ei tarjoa varsinaisesti mitään uutta, mutta on hyvä läjä väkivaltaviihdettä. Ilmestyttyään vasta -99 sielunveljiensä jälkeen tämä filkka ei kuitenkaan ansaitse kulttistatusta, vaikka asennetta onkin.

Pisteet: rating 70,000

Pingutyyppi
Ylläpitäjä, 247 arvostelua
Arvosteltu: 05.05.2003
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Valamiesten ratkaisu
Valamiesten ratkaisu arvosana 4,40
Valamiesten ratkaisu
Rocky
Rocky arvosana 4,17
Rocky
Rita Hayworth - avain pakoon
Rita Hayworth - avain pakoon arvosana 4,54
Rita Hayworth - avain pakoon
Blade Runner 2049
Blade Runner 2049 arvosana 3,93
Blade Runner 2049

Elokuvan tiedot

Boondock Saints - Etelä-Bostonin enkelit
Boondock Saints - Etelä-Bostonin enkelit arvosana 4,08

Boondock Saints - Etelä-Bostonin enkelit (1999)

Alkuperäinen nimi: The Boondock Saints

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
1999
Pituus:
110 min
Tunnetaan myös nimillä:
The Boondock Saints - Etelä-Bostonin enkelit
Ohjaajat:
Troy Duffy
Käsikirjoittajat:
Troy Duffy
Pääosanäyttelijät:
Billy Connolly, David Della Rocco, Norman Reedus, Sean Patrick Flanery, Willem Dafoe
Maat:
Kanada, USA
Kielet:
englanti, espanja, papiamento