Arvostelu

Bolt tarjoaa mukavaa viihdettä ja jonkinlaisen sanomankin.

(Arvostelu koskee suomeksi dubattua versiota.)

Kävin joku viikko sitten katsomassa Disneyn uuden Bolt-elokuvan. Koska Pixarin edellinen menestysteos, Wall-E oli aivan mahtavaa kamaa, oli Boltiakin kohtaan minulla hyvät odotukset. Enkä joutunut pettymään. Sillä vaikkei Bolt yllä lähellekkään Wall-E:n tasoa, tarjoaa se silti mukavaa viihdettä, ja jonkinlaisen sanomankin.

Bolt on koira, joka esiintyy TV-sarjassa, joka kertoo sankarikoirasta, jolla on supervoimia. Bolt kuvittelee omaavansa oikeastikin supervoimia. Koira joutuu sattumien kautta kauas studioilta, tilanne näyttäisi pahalta, mutta ei mitään hätää, hänellähän on supervoimia, kaiken pitäisi onnistua. Vaan eipäs sujukaan niin kuin pitäisi. Boltille alkaa pikkuhiljaa valjeta, ettei hän ehkä omaakaan supervoimia.

Juoni on OK-tasoa, ei mitenkään mullistava. Elokuva on viihdyttävä, mutta ei täysin aivotonta viihdettä. Boltissa tuntuu, niin kuin jo sanottu, olevan jonkinlainen sanomakin. Onko se osoitus siitä, kuinka maailma on täynnä illuusioita? Vaiko vain kommentti nykyajan laajasta television töllötyksestä? Bolt antaa katsojalle aikaa miettiä näkemäänsä, mutta jättää jälkeenpäinkin paljon mietittävää.

Olisin halunnut katsoa elokuvan 3-D version, mutta se ei onnistunut, joten normaalina versiona täytyi katsoa. Elokuva näyttää todella hienolta. Tehosteet ovat onnistuneet, ja hahmot hienosti animoitu. Myöskin suomenkieliset äänet ovat kohtuullisia.

Käsikirjoitus ei ole sekava eikä tylsä, vaan tarina kulkee eteenpäin juuri sopivaa vauhtia, jäämättä kertaakaan tylsäksi, mutta ei liian nopeastikaan. Loistava kässäri ollaan siis saatu kasaan. Toteutus on pääosin hyvää, joskin toimintakohtaukset ovat aika vaisuja, niissä tunnelmaa alkaa lepsumaan eivätkä ne jaksa viihdyttää yhtä hyvin kuin muut kohdat. Muuten elokuva on todella hyvä.

Pisteet: rating 90,000

vomppa
Käyttäjä, 55 arvostelua
Arvosteltu: 23.03.2009
Katsottu: Teatterissa

Saman kategorian TOP-leffoja

The Artist
The Artist arvosana 3,83
The Artist
Inception
Inception arvosana 4,15
Inception
Paluu tulevaisuuteen
Paluu tulevaisuuteen arvosana 4,25
Paluu tulevaisuuteen
Tappajahai
Tappajahai arvosana 4,11
Tappajahai

Elokuvan tiedot

Bolt
Bolt arvosana 3,38
Genret:
Animaatio,
Valmistusvuosi:
2008
Pituus:
103 min
Tunnetaan myös nimillä:
Bolt - Superkoira
Ohjaajat:
Byron Howard, Chris Williams
Käsikirjoittajat:
Chris Williams, Dan Fogelman
Pääosanäyttelijät:
Heli Sutela, James Lipton, John Travolta, Malcolm McDowell, Markku Toikka, Mark Walton, Miley Cyrus, Paula Vesala, Petri Kotwica, Sami Hedberg, Susie Essman, Tarmo Ruubel
Maat:
USA
Kielet:
englanti