Arvostelu

Sympaattinen ja taidokkaasti tehty animaatiopläjäys.

Päädyinpä jälleen elokuvateatteriin katsomaan animaatioelokuvaa. Jostain syystä juuri animaatiot ovat viime aikoina kiehtoneet minua kovasti, sillä niitähän on ruvennut tupsahtelemaan lyhyin aikavälein valkokankaalle. Vuorossa tälläkertaa oli Disney-elokuva Bolt.

Elokuva kertoo Bolt-nimisestä koirasta, joka on tietämättään huippusuositun televisiosarjan tähti. Koira-parka on elänyt koko elämänsä sarjan lavasteissa ja luulee todella omaavansa supervoimia. Erään kuvaussession jälkeen Bolt joutuu eroon omistajastaan Pennysta ja ajautuu Hollywoodista New Yorkiin asti. Kulkukissan ja hamsterin liityttyä "superkoiran" vahvuuteen alkaa seikkailu maan halki. Matkan aikana koira joutuu huomaamaan, ettei omaakaan supervoimia ja tämä tietysti lyö hieman kapuloita rattaisiin.

Bolt on varsin sympaattinen ja taidokkaasti tehty animaatiopläjäys, jonka katsomisesta todella nauttii. Eläimet on animoitu hienosti ja ne ovatkin varsin hellyttävää katsottavaa. Alkuperäinen ääninäyttely toimii moitteettomasti ja elokuvassa säilyy tietty suloinen tunnelma toimintatäytteisestä alusta aina loppuun saakka.

Pisteet: rating 80,000

Hukka
Käyttäjä, 52 arvostelua
Arvosteltu: 23.02.2009
Katsottu: Teatterissa

Saman kategorian TOP-leffoja

Batman ja Pakkasherra
Batman ja Pakkasherra arvosana 3,69
Batman ja Pakkasherra
Kultakuume
Kultakuume arvosana 4,19
Kultakuume
Lumiukko
Lumiukko arvosana 4,00
Lumiukko
The Artist
The Artist arvosana 3,83
The Artist

Elokuvan tiedot

Bolt
Bolt arvosana 3,38
Genret:
Animaatio,
Valmistusvuosi:
2008
Pituus:
103 min
Tunnetaan myös nimillä:
Bolt - Superkoira
Ohjaajat:
Byron Howard, Chris Williams
Käsikirjoittajat:
Chris Williams, Dan Fogelman
Pääosanäyttelijät:
Heli Sutela, James Lipton, John Travolta, Malcolm McDowell, Markku Toikka, Mark Walton, Miley Cyrus, Paula Vesala, Petri Kotwica, Sami Hedberg, Susie Essman, Tarmo Ruubel
Maat:
USA
Kielet:
englanti