Arvostelu

Kaikki tapahtumat on nähty jo miljoona kertaa, eikä tämä tuo mitään uutta.

Bloodrayne on Saksalaisen ohjaajan Owe Bollin tuotos saman nimisestä videopelistä. Olen peliä pelannut jonkin verran, eli on pakko sanoa pelistäkin muutaman sanan. Ei se ollut sen parempi kuin tämä leffakaan. Tämän nähneet eivät ole menettäneet mitään muuta kuin 1 ½ tuntia arvokasta vapaa-aikaa.

Jos pelistä tehdään leffa, ohjaaja on aika tärkeä henkilö saamaan projekti pakettiin. Alkaa vain tuntumaan silti, että Owen taidot ovat syvässä jäässä tai sitten vaan niitä ei ole ollenkaan. Bloodrayne kertoo nuoresta kauniista naispuolisesta hahmosta, joka on puoliksi vampyyri ja puoliksi ihminen. Nuorena (Lapsena) hänen äitintä raiskataan ja murhataan. Murhaaja oli tietenkin vampyyrin isä, joka haluaa saada koko maailman itselleen. Tuttu tarina monissa elokuvissa. Elokuvaa mainostetaan oikein urakalla kauhuksi, mutta sitä se ei ole nähnytkään. Enemmänkin jonkin sortin toimintafantasia tulee ensimmäisenä mieleen. Elokuvaa vaivaa myös sen tarinan helppous ja se ettei sitä ole myös lähes ollenkaan. Elokuvaa on liian helppo seurata, koska katsoja tietää jo mitä seuraavaksi tapahtuu. Kaikki tapahtumat on nähty jo miljoona kertaa, eikä tämä tuo mitään uutta.

Loppujen lopuksi elokuva on vain varjo, joka on verinen vampyyrileffa, joka sitten jääkin siihen. Se ei tarjoa mitään uutta katsottavaa. Kun siihen lisää vielä huono tarina ja huonot näyttelijäsuoritukset, saadaan vuosisadan surkein vampyyrielokuva.

Jos tykkäät näistä verenimijöistä, kannattaa tämä elokuva jättää kaupan tai vuokraamon hyllylle. Jos vierestä löytyy Blade elokuva, on sekin jo katsottavampi kokonaisuus.

Pisteet: rating 20,000

jm_fallin
Käyttäjä, 2 arvostelua
Arvosteltu: 06.01.2009
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Oldboy
Oldboy arvosana 4,32
Oldboy
Seittien linna
Seittien linna arvosana 4,10
Seittien linna
Psyko
Psyko arvosana 4,21
Psyko
Hyvät, pahat ja rumat
Hyvät, pahat ja rumat arvosana 4,56
Hyvät, pahat ja rumat

Elokuvan tiedot

BloodRayne
BloodRayne arvosana 1,60
Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2005
Pituus:
95 min
Ohjaajat:
Uwe Boll
Käsikirjoittajat:
Guinevere Turner
Pääosanäyttelijät:
Ben Kingsley, Billy Zane, Kristanna Loken, Matthew Davis, Meat Loaf, Michael Madsen, Michelle Rodriguez
Maat:
USA, Saksa
Kielet:
englanti