Pistejakauma

17%

6%

0%

33%

17%

22%

0%

6%

0%

0%

Pisteytykset

rating 50,000

Beer Master
Käyttäjä

rating 50,000

Vaikka rakastan historiallisia leffoja niin tämän leffan kohdalla jopa minulta alkoi loppua myötätunto. Vaunukilpa-ajot oli kyllä komea mutta muuten toimintaa jäi uupumaan aivan liikaa. Ja lisäksi juoni oli yksi iso sekamelska. Olin muun muassa täysin tietämätön siitä että Rodrigo Santoro esitti Jeesusta, vasta aivan lopussa kun hänet ristiinnaulittiin niin aloin ensimmäistä kertaa miettiä että "hetkinen tämä kaveri näyttää tutulta".

Nosfecoff
Käyttäjä

rating 50,000

Eipä olisi Ben-Hurille päätynyt kaikkien aikojen suurin Oscar-saalis tällaisella elokuvalla vähän alle kuusikymmentä vuotta sitten. C. Hestonin tähdittämä ja W. Wylerin direktoima massiivinen eepos on hienoimpia elokuvia koskaan, ja sen olisi suosiolla saanut antaa levätä rauhassa. Mutta eipä annettu, vaan yritettiin uudestaan. Yritykseksihän se jäi, kuten tämän arvokkaan ja tarpeellisen uusinnan huikea menestyt todistaa.

Jo elokuvan alku aiheuttaa hämmennystä. Eeppistä eeposta ei tule aloittaa näkymällä elokuvan loppupuolella tapahtuvasta kohokohdasta. Tarina myös kerrotaan muka takaumina, tavalla, joka ei muuta tarinaa millään tavalla ja saa Morgan Freemanin hyvin vähäisesti käytetyn kertojaäänen (tietenkin!) vaikuttamaan pelkältä nololta meemiltä. "Kato ku Morganilla on maailman eeppisin ääni". Ja mitä helvettiä, samainen Morgan esiintyy tarinassa myös näyttelijänä. Onko tämä sitten sama hahmo? Missä on logiikka?
Uudeksi Hestoniksi pestattu Jack Huston (ei Heston) tekee melkoisen ilmeetöntä ja tunteita herättämätöntä, joskin kohtalaisen toimivaa roolia Juuda Ben Hurina, mainio Toby Kebbell puolestaan hänen roistoksi muuttuvana veljenään. Käsikirjoituksessa ei sen suurempia vikoja löydy, joten näyttelijät eivät joudu täyden roskan kanssa työskentelemään.

En muista tarkkaan, kuinka 59-Hurin tarinankulku meni, mutta kyllä tästä tutuimmat kohokohdat tunnistaa. Orjalaivajakso on uusittu ihan kunnialla, kuten myös The Chariot Race. Lopun jeesustelu kuitenkin hukkaa esikuvansa hienovaraisuuden täysin, muuttaen meiningin hetkeksi totaaliseksi mel gibsoniksi. Jeesus-osuus tuntuu todella päälleliimatulta, enkä täysin käsitä mitä sillä ajetaan takaa - muuta kuin sitä, että no onhan siinä alkuperäisessäkin Jeesus. Nykyaikaiset actionit ja ryppyotsayrmyilyt eivät myöskään juuri kunnioita tätä komeaa tarinaa. Koko komeuden kruunaa lopun moderni poplaulu, joka istuu historialliseen eepokseen kuin nyrkki naamatauluun, ja joka saa elokuvan viestin menemään todella tehokkaasti perille. Tämähän oli sitten sarkasmia.

Hienon näköistä kuvastoa elokuvasta kyllä löytyy kaupunkimaisemien kuin kilpailuareenankin ollessa teoksen nimen vaatimalla tasolla. Mikään ei tuhoa tämän genren teosta niin tehokkaasti kuin ällöttävä heiluva kamera, eikä uusi Ben-Hur muistaakseni ainakaan täynnä sitä ole.

Jonttura
Käyttäjä

rating 50,000

Elokuvan tiedot

Ben-Hur
Ben-Hur arvosana 2,11
Genret:
Seikkailu,
Valmistusvuosi:
2016
Pituus:
123 min
Ohjaajat:
Timur Bekmambetov
Käsikirjoittajat:
John Ridley, Keith R. Clarke, Lew Wallace
Pääosanäyttelijät:
Jack Huston, Morgan Freeman, Nazanin Boniadi, Rodrigo Santoro, Toby Kebbell
Maat:
USA
Kielet:
englanti