Arvostelu

Tätä anarkistisen kohelluksen satiirilatinkia ei voi suositella herkästi loukkaantuville.

Beavis (Mike Judge) ja Butthead (Mike Judge) ovat kaksi TV:tä tuijottavaa idioottia. Butthead on se älykkäämpi ja Beavis taas hullumpi. Molempien älykkyys on silti samaa luokkaa tyhmänpuoleisen kukkakaalin kanssa. TV:n kadotessa mystisesti kaksikko lähtee liikkeelle. Retken aikana kaksikko sotkeutuu rikollisten Muddyn (Bruce Willis) ja Dallasin (Demi Moore) keskinäisiin juonitteluihin ja aiheuttavat myös kiusaa sotaveteraani Tom Andersonille (Mike Judge). Perässä on FBI:n ruumiintarkastuksiin luottava agentti Flemming (Robert Stack) ja ääilöduo on autuaan tietämätön tapahtumaketjun merkityksestä.

Mike Judge siirsi kulttihahmojensa anarkistisen idioottihuumorin pitkään elokuvaan joka parodioi kaikkea mahdollista. Mukana on tietysti ääliöduon lisäksi muut vakiohumut ja Van Driesen (Mike Judge) laulaa omituisen luonnollisesti lesbolokista. Jokainen kohtaus on silkkaa huumoria ja sitä revitään monenlaisista aiheista. Rob Zombie antaa peyote-tripille suorastaan irvokkaan lisäsäväyksen.

Mike Judge toimittaa monet roolinsa hykerryttävällä tasolla. Robert Stack, Bruce Willis ja Demi Moore hoitavat omat roolinsa tehokkaina sivuhahmoina, joskin pääosaa vetää ääliökaksikon toilailut vaihtelevissa oloissa ja räväkkä soundtrack.

Lyhyesti sanoen "that was cool", joskin tätä anarkistisen kohelluksen satiirilatinkia ei voi suositella herkästi loukkaantuville. Poliittinen korrektius ei nimittäin tätä elokuvaa riesaa ja hyvä niin, sillä nauraa saa useaankin otteeseen.

Pisteet: rating 70,000

Jurpo
Tähtääjä, 1435 arvostelua
Arvosteltu: 13.07.2009
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Leijonakuningas
Leijonakuningas arvosana 4,24
Leijonakuningas
The Artist
The Artist arvosana 3,83
The Artist
Tuhon enkeli
Tuhon enkeli arvosana 4,32
Tuhon enkeli
Neljä naurettavaa naapuria
Neljä naurettavaa naapuria arvosana 3,91
Neljä naurettavaa naapuria

Elokuvan tiedot

Beavis and Butt-Head Do America
Beavis and Butt-Head Do America arvosana 3,65
Genret:
Animaatio,
Valmistusvuosi:
1996
Pituus:
81 min
Ohjaajat:
Mike Judge
Käsikirjoittajat:
Joe Stillman, Mike Judge
Pääosanäyttelijät:
Bruce Willis, Cloris Leachman, Demi Moore, Mike Judge, Robert Stack
Maat:
USA
Kielet:
englanti