Pistejakauma

0%

0%

0%

0%

0%

19%

38%

38%

5%

0%

Pisteytykset

rating 80,000

IsoVauva
Käyttäjä

rating 80,000

Hieno ja puhutteleva elokuva, joka häikäisee ennen kaikkea visuaalisella loistollaan ja Idris Elban loistavalla roolityöllä. Leffa on kuvattu upeasti ja Afrikan huikea luonto pääsee toden teolla oikeuksiinsa. Olisi ollut mahtavaa nähdä tämä elokuvateatterissa. Fukunagalla on aina ollut visuaalista silmää ja mies todistaa sen jälleen kerran. Komeaa jälkeä!

Idris Elban esittämä sotalordi on leffan selvästi kiinnostavin hahmo. Hänessä on sopiva ripaus inhimillisyyttä, vaikka täysi hirviö lopulta onkin. Lapsinäyttelijät tekevät kaikki myös loistotyötä ja läpi leffan vallitsee todella autenttinen fiilis.

Teemoiltaan leffa on luonnollisesti todella rankka, kun lapsisotilaat ja sota ylipäätänsä aiheina. Aihetta käsitellään sen ansaitsemalla vakavuudella ja taidolla. Hyytävästi kuvataan miten lapset vain ajautuvat pakon edessä sotilaiksi, kun mitään muutakaan vaihtoehtoa ei ole.

Lopussa on pieniä rytmitysongelmia. Siitä olisi voinut leikata hiukan pois, sillä harmittavasti juuri loppumetreillä tarina hiukan laahaa. Muuta suurempaa negatiivista en oikeastaan keksikään.

Ei todellakaan mikään hyvän mielen elokuva, mutta ajatuksia herättävä ja koskettava kuvaus lapsisotilaiden karusta kohtalosta.

JohnRambo
Käyttäjä

rating 80,000

Fukunaga is the man! Oon äijältä nähnyt tämän, Sin Nombren ja True Detectiven ekan kauden ja niiden perusteella ohjaajan taso on jo järkyttävän korkealla. Beasts of No Nation on myös Netflixiltä rohkea kannanotto ensimmäisekseen omaksi elokuvatuotannoksi. Nimetön Afrikan maa, johon elokuva sijoittuu on varmasti tietoisesti jätetty nimettömäksi. Sisällissota lapsisissin silmin on varmasti kokenut aivan liian moni siellä päin, oli sitten mistä päin kotoisin vanhaa mannerta tahansa. Itse kuulin Ugandassa ollessani, että monet paikalliset pelkäsivät sitä, että Kongon rajalla kuljeskelevat puskasissit rekrytoivat teini-ikäisiä paikallisia joukkoonsa.

Elokuvan päähenkilö ei saa mitään valintaa elämäänsä koskien vaan hänet pakotetaan sissiarmeijan joukkoon. Initaationa joukkoon liittymiseksi käytetään kuolemaa pelotteluna ja kevyttä propagandaa ja populismia voiteluna, joka on traumatisoituneen lapsen helppo ottaa vastaan kyseisessä tilanteessa. Elokuvan päähenkilöä näyttelevä lapsinäyttelijä on roolissaan aivan upea, ihan pahaa välillä teki ajatella, että ymmärtääköhän näyttelijäkin ihan täysin millaisen tarinan kertomisessa on mukana. Idris Elba sissiarmeijan komentajana on selkeästi toinen elokuvasta esiin nouseva hahmo/näyttelijä. Hahmo on jollain tapaa hieman karikatyyrimäinen, mutta ei millään tapaa epärealistisesti. Oikeassa elämässä on vaikka millä mitalla huonolla itsetunnolla varustettuja johtajia, jotka manipuloivat alaisiaan pelolla ja kyseenalaisella karismallaan.

Fukunagalle ja hänen kuvaajalleen (jonka nimeä en näillä liksoilla jaksa nyt just selvittää) on annettava myös tunnustusta siitä, kuinka häikäisevän kauniilta elokuva näyttää. Inspis visuaaliseen ilmeeseen on kuulemma tullut '70-luvulla Afrikassa otettujen polaroid-valokuvien pohjalta. Vaikka elokuvan aihe sinänsä on todella synkkä, mutta se silti tallentaa Afrikan uskomattoman kauniit värit ja valot hienosti filmille. Tuntuu tyhmältä sanoa tällaisen leffan yhteydessä näin, mutta Beasts of No Nation sai mut kaipaamaan Afrikkaa.

Fukunaga on tunnettu myös tiukasta leikkauksestaan, ja vaikka Beasts on myös kompaktisti kerrottu leffa, niin aavistuksen verran tiivistämisen varaa tässäkin olisi ollut. Etenkin loppukliimaksia olisi saanut vähän lyhentää, sillä leffa laahaa hieman juuri siinä vaiheessa loppua kohti, kun se ei missään nimessä saisi. Silti, loistava leffa!

(Netflix)

Keräilijä
Käyttäjä

rating 80,000

Uskomattoman autenttinen kuvaus lapsisotilaista. Mahtavat roolisuoritukset ja eläytyminen siihen itseensä teki elokuvasta voimakkaan kokemuksen, joka vielä päivien päästäkin jaksaa muistuttaa olemassaolostaan.

TatiTeThird
Käyttäjä

rating 80,000

Vaikuttava elokuva. Sodan kauhut on onnistuttu kuvaamaan hyvin ja brutaalimpia kohtauksia on jopa hankala katsoa. Viattoman lapsen näkökulmasta katsottuna tapahtumat muuttuvat entistä rajummiksi.

Parasta on Abraham Attah, joka tekee uskomattoman hyvän roolisuorituksen, enkä voi kuin ihmetellä, miten poika pystyy näyttelemään niin aidosti onnetonta lapsisotilasta. Karismaattinen Idris Elba on myös suorastaan loistava komendanttina.

aeae
Käyttäjä

rating 80,000

Bad Lieutenant
Käyttäjä

rating 80,000

D-McH
Käyttäjä

rating 80,000

Jii89
Käyttäjä

rating 80,000

K@ltsu
Käyttäjä

rating 80,000

Miliisi
Käyttäjä

rating 80,000

rise_above_hate
Käyttäjä

rating 80,000

TeeP
Käyttäjä

rating 80,000

Titan90
Käyttäjä

rating 80,000

UltimateJT
Käyttäjä

rating 80,000

Elokuvan tiedot

Beasts of No Nation
Beasts of No Nation arvosana 3,65
Genret:
Draama,
Valmistusvuosi:
2015
Pituus:
133 min
Ohjaajat:
Cary Fukunaga
Käsikirjoittajat:
Cary Fukunaga, Uzodinma Iweala
Pääosanäyttelijät:
Abraham Attah, Ama K. Abebrese, Idris Elba, Opeyemi Fagbohungbe
Maat:
USA
Kielet:
englanti