Arvostelu

Raaka kana korvasi aivot tässä elokuvassa ja sitä kyllä tarvittiin paljon.

Tämä Peter Jacksonin ensimmäinen työ elokuva-alalla on kohonnut jo kultiksi splatter-harrastajien keskuudessa ja miksei kaikkialla muuallakin jaksaa edelleen hämmästyttää. Vaikka kamera oli 16mm niin rakeisuutta ei ole edes huomattavissa ja jos kamera ehkä pikkuisen heiluu niin siitä ei kannata suuttua, pitää muistaa että tämä oli ensikertalaisten aika hel**tin hyvää työtä. Kuvanlaatu on aivan mahtava.

Erikoistehosteet jotka oli tehty kengännauha-luokan suuruisella budjetilla ovat kammottavan todellisia sekä hulvattomia. Vaikea uskoa että raaka kana korvasi aivot tässä elokuvassa ja sitä kyllä tarvittiin paljon.

Ja juoni meni näin: Avaruusoliot ovat vallanneet Uuden Seelannin rannikolla sijaitseva pikkukaupungin ja tuntuu että kaikki ihmiset ovat hävinneet jonnekkin. AIDS-niminen FBI:n pikkuserkku lähettää "Pojat" eli Derekin, Barryn, Ozzyn ja Frankin tekemään näistä avaruusolioista selvää jotka ovat Derekin kuvauksen mukaan: "Kuin ruuvit löysällä oleva maalaisjuntti." Nämä oliot rahtaavat ihmislihaa intergalaktiseen McDonaldsiin hampurilaisten täytteeksi, mutta Pojat ovat täällä ja he aikovat turvata maapallon. Välillä Derekin kallo toki halkeaa ja loput pojat joutuvat pelastamaan "ovelta ovelle"-myyjän joka on väärä mies, väärässä paikassa, väärään aikaan. On ihmeellistä miten paljon on saatu aikaan vaikka lähtökohdat olivat huonot.

Ei tarvitse ihmetellä miksi tämä elokuva oli läpimurto Peter Jacksonille Hollywoodissa. Vaikka kuvaus kesti 3 vuotta niin silti elokuva oli menestys ja sitten ruvettiin miettimään ikärajoja. Mikä olisi hyvä näin raa`alle elokuvalle. Suomi sentään ei laittanut K-18 vaan tämä K-15 on ihan hyvä, jos minulta kysyy. DVD:n extrat eivät ole kovin kummoiset: Peter Jacksonin biografiaa ja animoidut valikot jos sitä extrana voi pitää. Siis jos pidät sinkoa käytännöllisenä aseena lammasta vastaan... Tämä on sinun elokuvasi. "THE BASTARDS HAVE LANDED!"

Pisteet: rating 80,000


Vieras Arvosteltu: 11.12.2002
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Tri Caligarin kabinetti
Tri Caligarin kabinetti arvosana 4,00
Tri Caligarin kabinetti
Barton Fink
Barton Fink arvosana 3,96
Barton Fink
Tohtori Outolempi eli kuinka lakkasin olemasta huolissani ja opin rakastamaan pommia
Tohtori Outolempi eli kuinka lakkasin olemasta huolissani ja opin rakastamaan pommia arvosana 4,28
Tohtori Outolempi eli kuinka lakkasin olemasta huolissani ja opin rakastamaan pommia
Sátántangó
Sátántangó arvosana 4,44
Sátántangó

Elokuvan tiedot

Bad Taste
Bad Taste arvosana 3,88
Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
1987
Pituus:
88 min
Ohjaajat:
Peter Jackson
Käsikirjoittajat:
Ken Hammon, Peter Jackson, Tony Hiles
Pääosanäyttelijät:
Craig Smith, Doug Wren, Mike Minett, Peter Jackson, Peter O`Herne, Terry Potter
Maat:
Uusi-Seelanti
Kielet:
englanti