Arvostelu

Sisällöllisesti westernejä on olemassa paljon laadukkaampiakin.

Kymmenen vuotta sitten filmattu "naislänkkäri" on saanut tuoreen DVD-julkaisun. Lätty sisältää leffan sekä kuvaltaan että ääneltään hyvälaatuisena. Extroja ei ole, vain pelkkä leffa. On toki hieno asia että näitä vuosien takaisia leffoja julkaistaan DVD-versiona. Naiset satulassa on saanut julkaisun arvatenkin siksi, että mukana on joukko tämän päivän valovoimaisia Holly-naisia. Tuskin kaikkia vanhoja leffoja tullaan kumminkaan julkaisemaan DVD-versiona. Jokaiseen julkaisuun on löydettävä joku syy ja jonkinmoinen kutina että lätty menee kaupaksi.

Leffan juoni menee pääpiirteittäin näin: Neljä porttoa päättää ryhtyä kunnialliseksi. Yhdellä on edesmenneen miehensä tekemä maavaltauspaperi ja toinen on säästänyt rahaa. Pankkitili pitää käydä tyhjentämässä toisella paikkakunnalla pankista, johon rahaa on lähetetty. Tämän jälkeen on tarkoitus perustaa maapläntille saha, joka tarjoaa puutarpeita uudisasukkaille. Naiset ehtivät leffan alkupuolella sekaantua erään arvostetun miehen kuolemaan, joten palkkionmetsästäjät seuraavat kintereillä leffan keston ajan ettei aika käy pitkäksi. Tarinaan sekoittuu myös Kid Jarrettin johtama rosvojoukko, joka asettuu myös poikkiteloin naisten päämäärän eteen. Luvassa on vauhtia ja ammuskelua länkkärin tyyliin. Mukana on vielä pari symppismiestä, jotta mukaan saadaan ripaus romantiikkaakin.

Leffan kuvaustyyli kunnioittaa selkeästi vanhan koulukunnan westerniä. Pienien zoomiliikkeiden on kiperän paikan tullen tarkoitus tiivistää tunnelmaa. Kun asiaa alkaa leffan kuluessa aktiivisesti ajattelemaan niin tuo tyylikeino lopulta ärsyttää.

Onhan se kivan näköistä kun kauniit naiset touhuilevat pyssyjen kanssa. Pläjäyksen anti jää kuitenkin tuohon ulkonäköpuoleen. Sisällöllisesti westernejä on olemassa paljon laadukkaampiakin.

Pisteet: rating 40,000

arska
Ylläpitäjä, 637 arvostelua
Arvosteltu: 19.07.2004
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Kova kuin kivi
Kova kuin kivi arvosana 3,60
Kova kuin kivi
Mies joka ampui Liberty Valancen
Mies joka ampui Liberty Valancen arvosana 4,00
Mies joka ampui Liberty Valancen
Nimeni on Trinity - paholaisen oikea käsi
Nimeni on Trinity - paholaisen oikea käsi arvosana 3,90
Nimeni on Trinity - paholaisen oikea käsi
Oikeuden puolesta
Oikeuden puolesta arvosana 3,72
Oikeuden puolesta

Elokuvan tiedot

Bad Girls - naiset satulassa
Bad Girls - naiset satulassa arvosana 2,40

Bad Girls - naiset satulassa (1994)

Alkuperäinen nimi: Bad Girls

Genret:
Western
Valmistusvuosi:
1994
Pituus:
96 min
Ohjaajat:
Jonathan Kaplan
Käsikirjoittajat:
Albert S. Ruddy, Charles Finch, Gray Frederickson, Ken Friedman, Yolande Turner
Pääosanäyttelijät:
Andie MacDowell, Drew Barrymore, Madeleine Stowe, Mary Stuart Masterson
Maat:
USA