Arvostelu

Elokuva on onnistunut täydellisesti melkein jokaisella osa-alueella, ja se on parhaimpia animaatioita mitä on koskaan tehty.

(Arvostelussa suomeksi dubattu versio.)

Toy Story oli ensimmäinen kunnon tietokoneanimaatio, jota täytyy kunnioittaa suuresta saavutuksesta. Kolme vuotta Toy Storyn ilmestymisestä myös DreamWorks sai idean tehdä tietokone-elokuvan, mutta onnistuivatko he siinä?

Z on tavallinen työläismuurahainen, joka on masentunut ja inhoaa elämäänsä. Z on kyllästynyt olemaan merkityksetön. Eräänä iltana, raskaan työpäivän jälkeen Z istuu baarissa ystävänsä Weaverin kanssa juomassa kirvakaljaa. Z kuulee juopuneelta taholta paikasta nimeltään Insectopia, jossa elämä on yhtä juhlaa. Samoihin aikoihin sisään astuu yhdyskunnan prinsessa, Bala, johon Z ihastuu. Lemmen sokaisemana Z haluaa vaihtaa paikkaa sotilaana toimivan Weaverin kanssa nähdäkseen prinsessan uudelleen. Z:n huonoksi onneksi juuri sinä päivänä on hyökkäys kolme kertaa suurempia termiittejä vastaan.

Elokuva on onnistunut täydellisesti melkein jokaisella osa-alueella, ja se on parhaimpia animaatioita mitä on koskaan tehty. Hahmot ovat erinomaisesti suunniteltuja. Varsinkin elokuvan päähenkilö Z on onnistuttu luomaan hienosti leffan päättäväiseksi protagonistiksi, joka halajaa kauniin prinsessan itselleen. Myös elokuvan Kenraali Mandible on hauska hahmo - häijy antagonisti, joka haluaa saada jokaisen muurahaisen kunnioituksen itselleen.

Suomalainen ääninäyttely on parasta mahdollista ja koko projekti on saatu todella sujuvasti purkkiin. Grafiikka ei ole yhtään Toy Storya rujompaa, vaikka leffan väritys onkin erilaista. Animaatioille tyypillisiä kliseitä ei juurikaan ole havaittavissa, lukuun ottamatta perinteistä happy endiä, joka tosin kuuluu yleensä piirroselokuviin. Minua kyseinen seikka ei häiritse, sillä juonenkulku on hyvin tasaista.

Viimeistään Antz aloitti tietokoneanimaatioiden aikakauden, jonka loppua ei ole vieläkään näkyvissä, eikä sitä tuskin tulla näkemäänkään, katsottaessa nykyteknologian kehittymistä.

Pisteet: rating 100,000

Woody
Käyttäjä, 27 arvostelua
Arvosteltu: 12.06.2008
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

NIMH – Rouva Brisby ja hänen salainen maailmansa
NIMH – Rouva Brisby ja hänen salainen maailmansa arvosana 4,08
NIMH – Rouva Brisby ja hänen salainen maailmansa
Arvottomat
Arvottomat arvosana 3,84
Arvottomat
Nykyaika
Nykyaika arvosana 4,19
Nykyaika
The Plague Dogs
The Plague Dogs arvosana 4,18
The Plague Dogs

Elokuvan tiedot

Antz - Muurahaizet
Antz - Muurahaizet arvosana 2,90

Antz - Muurahaizet (1998)

Alkuperäinen nimi: Antz

Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
1998
Pituus:
83 min
K8
Tunnetaan myös nimillä:
Antz - muurahaiset
Ohjaajat:
Eric Darnell, Tim Johnson
Käsikirjoittajat:
Chris Weitz, Paul Weitz, Todd Alcott
Pääosanäyttelijät:
Anne Bancroft, Dan Aykroyd, Gene Hackman, Janne Reinikainen, Juha Hyppönen, Jukka Voutilainen, Petra Karjalainen, Rauno Ahonen, Sharon Stone, Sylvester Stallone, Tiia Louste, Woody Allen
Maat:
USA
Kielet:
englanti