Arvostelu

Katsomisen arvoinen Alpha Dog ehdottomasti on, mutta ei mitään tajunnan räjäyttävää draama kuitenkaan lopulta.

Vuonna 2000 muuan 21-vuotias Jesse James Hollywood päätyi kaikkien aikojen nuorimpana miehenä FBI:n etsityimpien listoille mm. huumekaupoistaan. Elokuva Alpha Dog perustuu osittain tositapahtumiin, jotka liittyvät juuri Jesse James Hollywoodiin.

Alpha Dog lähtee liikkeelle tilanteesta, jossa nuori lähiöiden diileri Johny Truelove (Emile Hirsch) ja hänen kaverinsa viettävät railakasta elämää huumeiden, seksin ja aseiden ympärillä. Kun yksi sovittu huumediili asiakkaan kanssa menee plörinäksi, päättää Truelove kidnapata kyseisen asiakkaan pikkuveljen lunnaiksi, kunnes saisi rahansa.

Alpha Dog näyttää päällepäin olevan tarina nuorisosta, joka viettää railakasta elämää ja lopulta joutuu vaikeuksiin, niin virkavallan, kuin kotiväen ja toistensa kanssa. Tätä Alpha Dog ei kuitenkaan pelkästään ole. Ennenkaikkea, Alpha Dog on kertomus väkivallasta ja sen pahaisesta maailmasta, ystävyyssuhteista, perhesuhteista, huumeista, koston kierteestä, sekä nuorten elämästä, jolloin luultiin olevan kuolemattomia ja pystyttiin tekemään lähes mitä vain.

Pääosissa näyttelevät mm. Emile Hirsch pahisten pomona Johny Truelovena, Bruce Willis Johnyn isä Sonyna tai Justin Timberlake Frankie Ballenbacherina. Parhaimman roolisuorituksen tekee kuitenkin Anton Yelchin nuorena 15-vuotiaana Zack Mazurskynä. Lahjakas Yelchin esittää nuorta ja ujoa poikaa, joka joutuu kidnapatuksi, mutta päättää lopulta itse jäädä kidnappaajien seuraan.

Tarina etenee aluksi hieman hitaasti, mutta kiihtyy hyvin loppua kohden. Loppuratkaisu on tosin hieman lattea ja arvattavissa, mutta muuten tarina pysyy hyvin kasassa ja on mielenkiintoista seurata hahmojen kehitystä läpi elokuvan. Nick Cassavetes on onnistunut ohjaamaan ja käsikirjoittamaan hienon ja suhteellisen realistisen elokuvan, joka on lopulta hieman keskitasoa korkeamalla. Katsomisen arvoinen Alpha Dog ehdottomasti on, mutta ei mitään tajunnan räjäyttävää draama kuitenkaan lopulta.

Jos elokuvat kuten American Beauty, City Of God tai Training Day kiinnostivat, ei tätäkään pätkää kannata missata.

”One Crime. 3 Days. 38 Witnesses.”

Pisteet: rating 70,000

SharkAttack
Käyttäjä, 12 arvostelua
Arvosteltu: 15.09.2008
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Auringonnousu
Auringonnousu arvosana 3,93
Auringonnousu
Alaston satama
Alaston satama arvosana 4,05
Alaston satama
Kurjet lentävät
Kurjet lentävät arvosana 4,18
Kurjet lentävät
Yksi lensi yli käenpesän
Yksi lensi yli käenpesän arvosana 4,34
Yksi lensi yli käenpesän

Elokuvan tiedot

Alpha Dog
Alpha Dog arvosana 3,27
Genret:
Draama,
Valmistusvuosi:
2006
Pituus:
117 min
Ohjaajat:
Nick Cassavetes
Käsikirjoittajat:
Nick Cassavetes
Pääosanäyttelijät:
Anton Yelchin, Ben Foster, Bruce Willis, Emile Hirsch, Justin Timberlake, Olivia Wilde, Sharon Stone
Maat:
USA
Kielet:
englanti