Arvostelu

1 rikos. 3 päivää. 38 todistajaa.

Jesse James Hollywood tuli kuuluisaksi kun vuonna 2000 hän päätyi 21- vuotiaana FBI:N etsityimpien rikollisten listalle kaikkien aikojen nuorimpana henkilönä. Alpha Dog perustuu Hollywoodin pidätykseen johtaneisiin tapahtumiin.

Johnny Truelove (Emile Hirsch) on kulmien kovin huumekauppias, joka elää kavereidensa kanssa omaa versiotaan amerikkalaisesta unelmasta. Kun Jake Mazursky (Ben Foster) ei pysty maksamaan velkojaan Johnnylle, päättää kundi hetken mielijohteesta kavereidensa Frankien (Justin Timberlake) ja Elviksen (Shawn Hatosy) kanssa kidnapata Jaken 15-vuotiaan veljen, Zackin (Anton Yelchin). Zack tutustuu Trueloven kavereiden johdolla heidän biletäyteiseen elämäänsä ja viettää ehkäpä elämänsä täydellisimmät kolme päivää. Kunnes sitten kaikki kääntyy päälaelleen ja tapahtumat jättävät syvät arvet jokaisen elämään.

Alpha Dog aloittaa syvempää merkitystä hakevana nuorisorikollisten biletyselokuvana. Loppua kohden leffa saa sen syvemmän merkityksen sekä tummempia sävyjä, niin, että lopun tultua katsoja järkyttyy sen suoraviivaisuudesta ja yllätyksellisyydestä.

Henkilöhahmot ovat niin mainiosti rakennettuja, että kaiken toivoisi menevän hyvin loppuun asti. Eniten käy sääliksi Johnnyn kavereita, joiden elämät muuttuivat kertaheitolla Trueloven päähänpiston takia. Kurjaa mutta totta. Näyttelijät tekevät pahoistakin hahmoista hieman miellyttävämpiä, kuin he oikeasti ovat. Etenkin Justin Timberlake tekee loistavaa työtä Zachin idolisoimana Frankiena. Ruudun läpi välittyy Frankien tuska, koska kolmen päivän aikana hän on oppinut välittämään pojasta. Tämä elokuva on selvästi Justin Timberlaken näytön paikka elokuva bisneksessä.

Zachin äitiä esittävä Sharon Stone vakuutti minut vasta naisen viimeisessä kohtauksessa, jossa hän kuvasi loistavasti äidin tuskaa. Se kohtaus on taattua Oscar-kamaa. Ben Foster on uskottava veljeään rakastavana uusnatsi Jakena, joka selvästi kärsii veljensä katoamisesta.

Alpha Dog ei kaunistele tositapahtumia vaan kertoo ne todenmukaisesti ja täydellä sydämellä.
"You're in deep shit, Johnny."

Pisteet: rating 90,000

Veeraaa
Käyttäjä, 79 arvostelua
Arvosteltu: 14.05.2008
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Milanon ihme
Milanon ihme arvosana 3,93
Milanon ihme
Taivas ja helvetti
Taivas ja helvetti arvosana 4,30
Taivas ja helvetti
Vihreä maili
Vihreä maili arvosana 4,38
Vihreä maili
The Plague Dogs
The Plague Dogs arvosana 4,13
The Plague Dogs

Elokuvan tiedot

Alpha Dog
Alpha Dog arvosana 3,27
Genret:
Draama,
Valmistusvuosi:
2006
Pituus:
117 min
Ohjaajat:
Nick Cassavetes
Käsikirjoittajat:
Nick Cassavetes
Pääosanäyttelijät:
Anton Yelchin, Ben Foster, Bruce Willis, Emile Hirsch, Justin Timberlake, Olivia Wilde, Sharon Stone
Maat:
USA
Kielet:
englanti