Arvostelu

Juoni on hyvin monimutkainen, mutta se pysyy silti hyvin kasassa.

Kovana giallojen ystävänä hyllyyn on hommattava lähestulkoon kaikki mitä vain löytyy. Argenton tunnetuimpien elokuvien jälkeen aloin syventyä genreen, ja otin selvää muutamista muista nimistä.

Sergio Martinon tuotannosta minulle jo ennestään tuttu All the Colors of the Dark oli esitettty muutama vuosi sitten NV:ssä. Silloin leffa ei vielä oikeen kolahtanut, koska genretietoisuuteni oli hyvin pieni. Nyt päätin kuitenkin hommatta kyseisen leffan DVD:llä, koska Martinon muu tuotanto oli ollut todella vakuuttavaa.

Niinhän siinä sitten kävi, että All the Colors of the Dark oli muistikuvia parempi. Ehkä rosoinen loppuun kulunut filmi ei ollut paras tapa katsoa tätä loistavaa gialloa. Homma oli huomattavasti toimivampaa kirkkaana laajakuvana enkkusubien kera.

Enemmittä puheitta pientä alustusta juonesta. Jane kärsii lapsuuden aiheuttamista traumoista, jotka ovat nousseet pintaan taannoisen autokolarin takia, jossa hän menetti syntymättömän lapsensa. Janen mies Richard yrittää hoitaa sekoilevaa naista epämääräisellä pillerikuurilla. Richardin pillerikuuri ei oiken tunnu toimivan, joten Janen sisko Barbara koittaa saada siskonsa psykiatrin vastaan otolle.

Janen näyt senkun pahenevat. Hän näkee koko ajan kylmän siniset silmät omaavan miehen kintereillään, mystinen veitsi kädessään. Mikään ei tunnu auttavan. Lopulta Jane ajautuu omituisen kultin matkaan, jossa tapetaan koiria, juodaan niiden verta ja harrastetaan estotonta seksiä.

Juoni on hyvin monimutkainen, mutta se pysyy silti hyvin kasassa, eikä sen moniulotteisuus haittaa. All the Colors of the Dark onnistuu välttämään kaikki pahimmat giallojen virheet, ja on loistavaa viihdettä alusta loppuun. Tätä voi suositella kaikille jotka pitävät Argenton myöhemmästä tuotannosta, sillä Martino käytti jo vuosia aiemmin Argenton lanseeramia niksejä hienosti.

nimimerkki: Tumppimies

Pisteet: rating 100,000


Vieras Arvosteltu: 27.01.2008
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

L.A. Confidential
L.A. Confidential arvosana 4,15
L.A. Confidential
Memento
Memento arvosana 4,19
Memento
Reservoir Dogs
Reservoir Dogs arvosana 4,25
Reservoir Dogs
Inception
Inception arvosana 4,15
Inception

Elokuvan tiedot

All the Colors of the Dark
All the Colors of the Dark arvosana 3,37

All the Colors of the Dark (1972)

Alkuperäinen nimi: Tutti i colori del buio

Genret:
Trilleri,
Valmistusvuosi:
1972
Pituus:
94 min
Ohjaajat:
Sergio Martino
Käsikirjoittajat:
Ernesto Gastaldi, Santiago Moncada, Sauro Scavolini
Pääosanäyttelijät:
Edwige Fenech, George Hilton, George Rigaud, Ivan Rassimov, Marina Malfatti, Nieves Navarro
Maat:
Italia, Espanja