Arvostelu

Kertakäyttöviihdettä jota ei väkisinkään haluaisi yhdistää kummankaan otuksen alkuperäisiin tarinoihin.

Todetaan nyt heti kättelyssä että ajatus näiden kahden kohtaamisesta samassa pläjäyksessä ei oikein alkujaankaan tuntunut hyvältä ajatukselta. Jo aiemminhan esimerkiksi Perjantai 13. -sarjan Jason ja Elm Streetin Freddy saatiin väkinäisesti ottamaan mittaa toisistaan valkokankaalla todella väkinäisen laihoin tuloksin. Ikävällä tavalla voidaankin todeta että tällä kertaa odotukset pitivät kutinsa. Kyseessä on todellakin väkinäisesellä juonella varustettu kahden leffamonsterititaanin kohtaaminen.

Tapahtumat sijoittuvat nykypäiviin ja tarinallisesti esimerkiksi Alienin tarinan kannalta on siis koko aiemman sarjan esiosasta. Esikuvateostensa tavoin ihmisjoukko joutuu kohtaamaan nämä eriskummalliset oliot ja samalla kaikki luonnollisesti tulevat myös ottamaan mittaa toisistaan. Oudot satelliittiviestit nimittäin johdattavat tutkijajoukon sekoilemaan omalla planeetallamme sijaitsevalle Antarktikselle. Etelänapajäätikön alla nimittäin sijaitsee sellainen Rubikin kuution mieleen tuoma maanalainen pyramidi jossa on hyvä ökkömönkiäisten majailla. Katsos Alienit ja Predatorit heimoineen ovat mellestäneet planeetallamme jo aikojen alusta lähtien. Predatorit, nuo Bob Marleyn ja Robocopin ristisiitokset, ovat tallailleet Telluksellamme jumalaisina hahmoina mm. eteläamerikkalisen intiaanikulttuurin keskellä. Alienit on Predatorien toimesta raahattu mukaan toisesta universumista, jotta niiden avulla käytävillä uhrijuhlilla voidaan todistella omaa jumalallista olemassaoloa ihmispolojen keskuudessa. Kyllä se ihmisen pienuus on taas havaittavissa kun on kyse universumin historiasta.

Ryminäähän saadaan aikaiseksi kyllä aivan tarpeeksi. Mutta kun peli on menetetty jo elokuvan idea-asteella niin paljoa ei voi edes odottaa. Elokuva rakentuu täysin efektihässäköintiin mikä ei onneksi kuitenkaan ole sieltä heikoimmasta päästä. Siitä yksi piste. Toinen piste tulee löyhästä ideasta jonka mukaan selviää myös ensimmäisessä Alien-elokuvassa esiintyvän Bishopin (Legendaarinen Lance "Millenium" Henriksen) tausta. Puolikkaan pojon voisi antaa vaikka koko näyttelijäporukalle jonka suorituksen puolesta voisi päätellä että hyvin on sisäistetty se tosiseikka että luonnerooleilla ei ole sijaa tässä pätkässä.

No, kuitenkaan näihin örkkeihin tutustumista ei kannata tästä tarinasta aloittaa. Tosiasiahan on että kyseessä on ihan turha, legendaarisiin hamoihin perustuva, "rahat pois"-elokuva, jonka olisi todellakin voinut jättää tekemättä. Tämä on kuitenkin kertakäyttöviihdettä jota ei väkisinkään haluaisi yhdistää kummankaan otuksen alkuperäistarinoihin. Surullista, sillä juuri tällaiset tekeleet vetävät mattoa myös alkuperäisten elokuvien alta. Näin se tuotantokoneisto nostaa hattua vanhemmille klassikoille ja niiden tekijöille. Enää ei voi muuta kuin vain ihmetellä ja odottaa kauhunsekaisin tuntein mitä Hollylylän isot pojat seuraavaksi saavat tuotantoportaan aivoriihissä aikaiseksi.

Pisteet: rating 50,000

Kustaa
Ylläpitäjä, 227 arvostelua
Arvosteltu: 22.02.2005
Katsottu: DVD

Leffa on leffalipun väärti.

Vieras 13.10.2004

rating 60,000

Saman kategorian TOP-leffoja

Clockwork Orange - Kellopeliappelsiini
Clockwork Orange - Kellopeliappelsiini arvosana 4,16
Clockwork Orange - Kellopeliappelsiini
Leon
Leon arvosana 4,33
Leon
Tri Caligarin kabinetti
Tri Caligarin kabinetti arvosana 4,00
Tri Caligarin kabinetti
Taru sormusten herrasta: Kuninkaan paluu
Taru sormusten herrasta: Kuninkaan paluu arvosana 4,27
Taru sormusten herrasta: Kuninkaan paluu

Elokuvan tiedot

Alien vs. Predator
Alien vs. Predator arvosana 2,61
Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2004
Pituus:
100 min
Tunnetaan myös nimillä:
AVP, AVP: Alien vs. Predator
Ohjaajat:
Paul W.S. Anderson
Käsikirjoittajat:
Dan O'Bannon, Paul W.S. Anderson, Ronald Shusett
Pääosanäyttelijät:
Ewen Bremner, Lance Henriksen, Raoul Bova, Sanaa Lathan
Maat:
USA
Kielet:
englanti