Arvostelu

Ja perhana, näiden otusten kohtaamisesta olisi pitänyt saada enemmän ryskettä irti.

Odotukset olivat kovat. Eivät juonen, eivät elokuvallisen sisällön tai edes ohjauksen osalta. Vain ja ainoastaan kahden elokuvahistorianlegendaarisimman monsterin kohtaamisen osalta. Ja olihan niissä taisteluissa sähköä, mutta ei kuitenkaan samaa virtaa kuin kahden ensimmäisen Alien-leffan taisteluissa tai Predatorin ja ison Arskan meetingissä. Lopputulos oli yhtäkaikki pienoinen pettymys.

Sekalainen porukka arkeologeja, vuorikiipeilijöitä, miljonäärejä ynnä muita painelee siis Etelänapajäätikön alla olevaan pyramidiin, tietysti predatorien rakentamaan sellaiseen. Ihmisiä siellä tarvitaankin, sillä predatorit haluavat omassa "miehisyys"-rituaalissaan ottaa vähän yhteen alienien kanssa, ja ihmiset toimivat siis alienien kasvualustoina. Tällä kertaa hommat menevät kuitenkin vähän käteen predatoreiltakin.

Visuaalisuus on kivaa katseltavaa ja äänimaailmakin jytää ihan kohtalaisesti. Parempaankin silti nykypäivänä pystytään, ja perhana, näiden otusten kohtaamisesta olisi pitänyt saada enemmän ryskettä irti. Vain parissa kohtauksessa päästään irti tavanomaisuudesta. Kässäri ei ole kuin pakollinen paha, ohjaus on sellaista no-joo-tasoa ja näyttelijät ovat leffassa turhankin paljon esillä. Ihmiset ovat kuitenkin vain karjaa.

K13-leima tekee oman huonon osansa. Ei puhettakaan Alien - kahdeksas matkustaja -tyylisestä upeasta ekan alienin "syntymästä", ei Predator 1:n tyylisestä rajuudesta. Ja voi, miksi sen kauniin sankarittaren täytyy olla niin kova amatsoni? Naurettavaa, etenkin loppua kohden. Mimmi vaan lakoon, niin kuin äijätkin, reilusti ennen leffan loppua ja näyttämö monstereille! Turha toive, kun leffaa tehdään suurelle yleisölle.

Koska kyse on kuitenkin kahdesta suuresta, leffa saa kaksi staraa, molemmille omansa. Ihmiset jäävät tällä kertaa ilman.

nimimerkki: Ylermi

Pisteet: rating 40,000


Vieras Arvosteltu: 21.11.2004
Katsottu: Teatterissa

Leffa on leffalipun väärti.

Vieras 13.10.2004

rating 60,000

Saman kategorian TOP-leffoja

Jedin paluu
Jedin paluu arvosana 4,19
Jedin paluu
Dawn of the Dead
Dawn of the Dead arvosana 4,20
Dawn of the Dead
Aivokuollut
Aivokuollut arvosana 4,01
Aivokuollut
Kyttäyskeikka
Kyttäyskeikka arvosana 3,69
Kyttäyskeikka

Elokuvan tiedot

Alien vs. Predator
Alien vs. Predator arvosana 2,61
Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2004
Pituus:
100 min
Tunnetaan myös nimillä:
AVP, AVP: Alien vs. Predator
Ohjaajat:
Paul W.S. Anderson
Käsikirjoittajat:
Dan O'Bannon, Paul W.S. Anderson, Ronald Shusett
Pääosanäyttelijät:
Ewen Bremner, Lance Henriksen, Raoul Bova, Sanaa Lathan
Maat:
USA
Kielet:
englanti