Arvostelu

Homma ei mene koheltamiseksi, mutta vähemmän toiminnalliset kohtaukset ovat tällä kertaa onnistuneita.

Aladdin trilogia on mielestäni erittäin hyvin toteutettu. Animaatioleffoista syntyy harvoin trilogioita, mutta Aladdin-trilogia on ehdottomasti hienoin animaatiotrilogia ikinä, vaikka keskimmäinen osa eli Jafarin paluu jättikin hiukan toivomisen varaa. Vuonna 1996 valmistui sitten se trilogian viimeinen osa "Aladdin ja varkaiden kuningas". Ja se teki kaiken paremmin kuin Jafarin paluu. Se voittaa jopa originaalin Aladdinin...ainakin meikäläisen mielestä.

Aladdin ja Jasmine ovat vihdoinkin menossa naimisiin. Jafar on mennyttä ja kaikki on muutenkin ihan allright. Häämarssit keskeytyvät silti kuin seinään, sillä joukko roistoja hyökkää Sulttaanin palatsiin. Kaikkia 40:tä rosvoa johtaa Cassim, varkaiden kuningas. Operaatio menee pieleen, kiitos Hengen taikavoimien.

Myöhemmin Aladdin saa tietää enemmän menneisyydestään. Hän kuulee oraakkelilta hätkähdyttävän uutisen. Oraakkeli kertoo, että hänen isänsä on vankina neljänkymmenen rosvon luolassa. Aladdin pääsee perille, missä käy ilmi todellinen pommi Aladdinin menneisyydestä. Cassim on hänelle varsin läheistä sukua. Cassimilla on tavoitteena löytää Midaan käsi, joka muuttaa kaiken kullaksi. Ja niin onkin Aladdinilla ja kumppaneilla kova seikkailu edessään.

Aladdin ja Varkaiden kuningas on hieno elokuva. Se täydentää loisteliaasti Aladdin-trilogian. Tarinaan on saatu tukuttain uusia hahmoja, mutta ovat vanhatkin toki kuvioissa. Kiehtovinta tarinassa on kuitenkin se, että siihen on sekoitettu kaksi satua keskenään. Tai ainakin niiden henkilöitä. Ali Baba ja 40 rosvoa on sovitettu hienosti Aladdin-tarinaan. Cassimin persoonallisuutta ja kuuluisia "Sesam aukene" fraaseja myöten. Tarina etenee paremmin kuin Jafarin paluussa eikä se ole ihan niin junnaava kuin legendaarinen ykkös-osa. Homma ei mene koheltamiseksi, mutta vähemmän toiminnalliset kohtaukset ovat tällä kertaa onnistuneita. Äänirooleihin on valkattu oikeat tyypit, joten se osasto on kunnossa. Huonoja asioita elokuvasta on todella vaikea löytää, jollei nyt hölmöhköjä lauluja lasketa mukaan.

Sanotaan se nyt vielä kerran: Aladdin-trilogia on hieno. Se on järkevä kokonaisuus, joka huipentuu päätösosan kehittyneeseen animaatioon ja loistavaan ideaan jossa Aladdin pääsee toisen sadun pyörteisiin. En todellakaan liioittele, jos sanon tätä Aladdin-leffojen parhaimmaksi osaksi. Suosittelen todellakin.

nimimerkki: Movie Myers

Pisteet: rating 80,000


Vieras Arvosteltu: 21.08.2005
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Arvottomat
Arvottomat arvosana 3,84
Arvottomat
Vihreä maili
Vihreä maili arvosana 4,38
Vihreä maili
Kaikenkarvainen Charlie
Kaikenkarvainen Charlie arvosana 3,73
Kaikenkarvainen Charlie
Hullu Pierrot
Hullu Pierrot arvosana 3,77
Hullu Pierrot

Elokuvan tiedot

Aladdin ja varkaiden kuningas
Aladdin ja varkaiden kuningas arvosana 3,23

Aladdin ja varkaiden kuningas (1996)

Alkuperäinen nimi: Aladdin and the King of Thieves

Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
1996
Pituus:
78 min
Ohjaajat:
Tad Stones
Käsikirjoittajat:
Mark McCorkle, Robert Schooley
Pääosanäyttelijät:
Brad Kane, Frank Welker, Gilbert Gottfried, Jerry Orbach, Jim Cummings, John Rhys-Davies, Jope Ruonansuu, Linda Larkin, Liz Callaway, Mervi Hiltunen, Robin Williams, Sami Aarva, Scott Weinger, Val Bettin
Maat:
USA
Kielet:
englanti