Arvostelu

Toisaalta perusamerikkalainen collegeleffa, mutta silti edukseen erottuva hauskuutus.

Heti kärkeen täytyy todeta, että kyseessä on oikeasti hauska leffa. Toisaalta perusamerikkalainen collegeleffa, mutta silti edukseen erottuva hauskuutus. Komedian osaavasti taitava Justin Long pääosassa ja lukuisia hulvattomia sivuhahmoja, jotka tekevät Accepted:sta katsomisen arvoisen.

On aika hakea jatko-opintoihin ja sadattuhannet amerikkalaisnuoret odottavat collegekirjeitään. Puolen tusinaa hylkäystä saanut Bartleby Gaines (Long) huomaa jääneensä ilman collegepaikkaa, mikä on kova isku pojalle, mutta sitä suurempi kovat paineet pojalle ladanneille vanhemmille. Elämä näyttää valuvan hukkaan ja vanhempien pettyneet ilmeet kirvelevät Bartlebyn mieltä, joten hän päättää hankkiutua collegeen, jota ei edes ole olemassa. Hän pyytää kaveriaan Schraderia (Hill) suunnittelemaan keksityn koulun nettisivut, mistä alkaa mielenkiintoinen seikkailu Bartlebyn huomatessa ettei hän ollut ainoa, joka jäi ilman jatkokoulutuspaikkaa.

Accepted on ulkokuoreltaan ja perusluonteeltaan samaa teinikomediatuotantoa kuin kaikki muutkin, mutta pinnan alla kytee jotain parempaa. Turhaan draamaan tai siirappimaisuuteen tämä leffa ei sorru, vaan porskuttaa hauskalla meiningillä läpi puolitoistatuntisen. Lahjakas pääosan näyttelijä Long on juuri täydellinen rooliinsa, hän ei vedä ylihilseen, mutta naurattaa katsojiaan silti. Pari turhaa sivuosan esittäjää löytyy, mutta myös pari helmeä. Bartlebyn pikkusiskoa esittävä Hannah Marks on nuoresta iästään huolimatta ilmiömäinen viekkaana, kaiken tietävänä riiviösiskona ja välillä kuvissa pyörivä lukiolaisfriikki Jeremy Howard on aivan loistava!

Juoni on hyvä ja erikoinen, vaikka päättyykin kliseisesti, mutta mitä muuta hyvänmielen komedialta voi odottaakaan. Tämän parissa katsoja todella viihtyy ja saa nauraa, sitä komedialta kai odotetaankin. Huippukamaa!

Pisteet: rating 80,000

Boy From Shadows
Tykittäjä, 230 arvostelua
Arvosteltu: 09.09.2008
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Brianin elämä
Brianin elämä arvosana 4,13
Brianin elämä
Chaplinin poika
Chaplinin poika arvosana 4,26
Chaplinin poika
Repe Sorsan haamujengi
Repe Sorsan haamujengi arvosana 3,90
Repe Sorsan haamujengi
Keltainen sukellusvene
Keltainen sukellusvene arvosana 3,83
Keltainen sukellusvene

Elokuvan tiedot

Accepted
Accepted arvosana 3,00
Genret:
Komedia
Valmistusvuosi:
2006
Pituus:
90 min
Ohjaajat:
Steve Pink
Käsikirjoittajat:
Adam Cooper, Bill Collage
Pääosanäyttelijät:
Adam Herschman, Ann Cusack, Blake Lively, Columbus Short, Jonah Hill, Justin Long, Maria Thayer, Mark Derwin
Maat:
USA
Kielet:
englanti