Arvostelu

Vahva, musiikin täyttämä rakkaustarina

Finnkinon Mysteerinäytökseen osui tälläkin kertaa onnistunut elokuva, joka oli tosin helppo arvata etukäteen.

Kuulovaivainen, alkoholisoitunut countrytähti Jackson Maine (Bradley Cooper) löytää baarista juuri eronneen lahjakkaan laulajattaren Allyn (Stefani Germanotta alias Lady Gaga), jonka saa houkuteltua mukaansa seuraavalle keikalleen. Rakastunut pari alkaa esiintymään yhdessä, eikä aikaakaan kun Allyn taidot huomataan myös musiikkipiireissä.

Kuten arvata saattaa, elokuva on varsin musiikkipainoitteinen. Tällä kertaa se ei ole ongelma, vaan oikeastaan elokuvan vahvuus, sillä kipaleissa kerrotaan samalla laulajaparin tunteista vieden tarinaakin eteenpäin. Kaiken lisäksi varsinkin alkupuolen countryrock-biisit ja balladit ovat toimivia lauluja, joita tulen kuuntelemaan myöhemminkin. Leffan soundtrack on siis loistava.

Valtavalla määrällä musiikkia on tietysti se puoli ettei varsinaiselle dialogille tai muulle tarinankerronnalle jää paljoa tilaa. Sekään ei ole suuri ongelma, sillä enimmäkseen pääosaparin kemiat pelaavat hyvin ja sivuosillekin on saatu mainiosti Jackin taustoja avaavia vuorosanoja. Pääparin elämää musiikin ulkopuolelta olisin kyllä kaivannut enemmän.

Tämä on siis Bradley Cooperin esikoisohjaus ja taitaa kaveri draaman osata. Tarina etenee ja Jackin veljen esittelyhän on varsin napakasti toteutettu. Cooper vetää Jackin roolin vahvasti, vaikkakaan en muistanut miten jeffbridgesmäisen möreä narinaääni hänellä on. Germanotta on myös yllättävänkin hyvä Allyna ja lauluissa aivan huikea.

Kun täydellistä elokuvaa on hankala tehdä, on myös tässä heikkoutensa. Jos oli tarkoitus kertoa myös musiikkibisneksen julmasta maailmasta, niin sen osuus jää turhan valjuksi ja siksikin vähän liian ratkaisevaksi. Sen vuoksi elokuvan loppu on töksähtävä, vaikkakin roolihahmon kehitykselle jossain määrin uskottavaa jatkumoa.

Kokonaisuutena A Star Is Born on kuitenkin loistavan vahva musiikkielokuva, joka dialogin vähäisyydestään huolimatta kertoo kiehtovan rakkaustarinan. En ihmettelisi, jos vaikka Oscareitakin leffalle tulisi. 8/10

Pisteet: rating 80,000

Dreamer
Käyttäjä, 26 arvostelua
Arvosteltu: 09.10.2018
Katsottu: Teatterissa

Saman kategorian TOP-leffoja

Peili
Peili arvosana 3,88
Peili
Taivas ja helvetti
Taivas ja helvetti arvosana 4,29
Taivas ja helvetti
Alaston satama
Alaston satama arvosana 4,05
Alaston satama
Taksikuski
Taksikuski arvosana 4,11
Taksikuski

Elokuvan tiedot

A Star Is Born
A Star Is Born arvosana 3,48
Genret:
Draama,
Valmistusvuosi:
2018
Pituus:
135 min
Ohjaajat:
Bradley Cooper
Käsikirjoittajat:
Eric Roth
Pääosanäyttelijät:
Andrew Dice Clay, Bradley Cooper, Dave Chappelle, Lady Gaga, Sam Elliott
Maat:
USA
Kielet:
englanti