Arvostelu

Betonia asuinympäristönä ja köyhyyttä & huumeita elämänsisältönä.

Ranskalaisia elokuvia tulee harvoin katsottua, mutta tämä herätti kiinnostuksen toisen käsikirjoittajan ansiosta ( Luc Besson, joka on ohjannut mm. The Fifth Elementin). Toinen käsikirjoittajista (Bibi Naceri) näyttelee itse, mutta joutui silti käymään esiintymiskokeessa.

Eletään vuotta 2010 Pariisissa, joka on osaksi ghettoutunut rikollisten hallitsemiksi alueiksi. Pahimmat alueet on ympäröity muureilla ja erästä niistä hallitsee Taha (Bibi Naceri), joka kidnappaa nuoren kapinallisen huumeita vihaavan Leïton (David Belle) sisaren Lolan (Dany Verissimo). Leïton pelastusyritys kaatuu poliisien petturuuteen ja Lola päätyy Tahan käsiin. Puoli vuotta myöhemmin superkyttä Damienille (Cyril Raffaelli) annetaan kiireinen tehtävä: Taha on varastanut neutronipommin ja aikaa on vain 24 tuntia ennen kuin se räjähtää. Damienin ja Leïton täytyy toimia yhdessä pommin löytämiseksi, mutta mutkia tulee vastaan ei vähiten Damienin ja Leïton erimielisyyksien takia.

Elokuva on varsin realistinen ja karu kuvaus mahdollisesta lähitulevaisuudesta. Betonia asuinympäristönä ja köyhyyttä & huumeita elämänsisältönä on tarjolla. Alussa nähtävä takaa-ajokohtaus on henkeäsalpaava. David Belleä pidetään parkourin keksijänä ja se on helppo uskoa, kun katsoo hänen liikkumistaan. Muutenkin elokuvassa käytetään hyvin vähän erikoisefektejä, joka tekee myös taistelukohtauksista tietyllä tavalla tuoreita.

Miksi sitten vain kolme tähteä. Suurin syy on juonen köyhyys ja tuttuus: kaksi hyvistä muodostavat tiimin, voittavat vaikeutensa, pelastavat maailman ja elävät onnellisina sen jälkeen.

Pisteet: rating 60,000

Hoplaa
Käyttäjä, 19 arvostelua
Arvosteltu: 04.07.2008
Katsottu: Kotona

Banlieue 13 on hieno elokuva, joka tarjoaa vajaan puolitoistatuntisen adrenaliinihuuruisen parkour-näytöksen

Banlieue 13 on hieno elokuva, joka tarjoaa vajaan puolitoistatuntisen adrenaliinihuuruisen parkour-näytöksen.

Secreterial 04.05.2012

rating 80,000

Saman kategorian TOP-leffoja

Taistelija
Taistelija arvosana 4,22
Taistelija
The Thing -
The Thing - "Se" jostakin arvosana 4,19
The Thing - "Se" jostakin
Terminator 2 - Tuomion päivä
Terminator 2 - Tuomion päivä arvosana 4,44
Terminator 2 - Tuomion päivä
Seittien linna
Seittien linna arvosana 4,08
Seittien linna

Elokuvan tiedot

13th District
13th District arvosana 3,44

13th District (2004)

Alkuperäinen nimi: Banlieue 13

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2004
Pituus:
85 min
K15
Tunnetaan myös nimillä:
Poliisipiiri B13
Ohjaajat:
Pierre Morel
Käsikirjoittajat:
Bibi Naceri, Luc Besson
Pääosanäyttelijät:
Bibi Naceri, Cyril Raffaelli, Dany Verissimo, David Belle, François Chattot, Nicolas Woirion, Samir Guesmi, Tony D'Amario
Maat:
Ranska
Kielet:
ranska