Pistejakauma

0%

0%

0%

0%

33%

33%

33%

0%

0%

0%

Pisteytykset

rating 70,000

vasara88
Käyttäjä

rating 70,000

1066 oli tärkeä vuosi Englannin historiassa, siitä vuodesta kertoo hyvin tarkasti tämä minisarja. Englantilaiset ovat kahden tulen välissä, ensin taistellaan viikinkejä vastaan ja sitten normanneja. Elokuvan sankarit ovat keksittyjä, mutta taistelut, paikat ja kuninkaat ovat oikeita. Alussa oli hyvä kun viikingit puhuivat muinaisnorjaa, mut kieli vaihtui harmiksi englantiin.

1066 muistuttaa pitkää dokumenttia. Ruutuun pamahtaa aika-ajoin tietoiskuja ja vuosilukuja, myös karttaa käydään läpi. Kuvaustyylikin on hieman dokumentaarinen, joissain kohtauksissa on käytetty käsivarakameraa ja yhdessä jopa yökuvausta. Elokuva noudattaa historiallisia tapahtumia todella tarkasti. Useiden tapahtumien käsikirjoituksena on ollut mm: Anglosaksien kroniikka ja Norjan kuningassaagat. Myös aseet ja varusteet ovat aikakaudelta.

Jos haluat tutustua Englannin historiaan ja oppia samalla jotakin viikingeistä tai normanneista, niin katso tämä pätkä. Nyt ei tarvitse lukea aiheesta, koska veriset taistelut ja faktat näkee telkkarista.

Elokuvan tiedot

1066
1066 arvosana 3,00
Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2009
Pituus:
149 min
K15
Ohjaajat:
Robin Jacob
Käsikirjoittajat:
Helen Hollick, Robin Jacob
Pääosanäyttelijät:
Anthony De Longis, Hazel D'Jan, Ian Whyte, Katia Winter, Lee Arenberg, Lewis Collins, Mark Lester, Martin Klebba, Matthias Hues, Ronan Vibert, Susan George
Maat:
Iso-Britannia
Kielet:
englanti