Arvostelu

Varsin viihdyttävä katselukokemus, muttei yllä keskitasoa paremmaksi elokuvaksi.

Mammutteja, sapelihammastiikereitä, petolintuja, rotujen suuri taistelu. Näistä aineksista olisi vähintään voinut saada huippuelokuvan tähän eeppisten ritarielokuvien kyllästyttämään genreen. Näin ei kuitenkaan käy, eikä 10,000 B.C erotu edukseen muiden seikkailuelokuvien massasta.

Tarina kertoo yagalien heimosta, joita on koetellut heikko metsästyskausi. He saavat kuitenkin mahdollisuuden kun lauma mammutteja rynnii kylän ohi. Mammutin surmannut metsästäjä D'leh saa omakseen valkoisen keihään, joka on johtajuuden merkki. Kaikki kuitenkin kääntyy huonompaan päin kun D'lehin kaunis rakastettu Evolet ja muita metsästäjiä kaapataan kehittyneemmän heimon toimesta. Tästä alkaakin esihistoriallisia elukoita ja taisteluita pursuava pelastusretki. Yagalijoukko tapaa muita heimoja, joiden kanssa he ryhtyvät taistoon yhteistä vihollista vastaan, vapauttaakseen kansat orjuudesta ja pelastaakseen Evoletin.

10,000 B.C on täynnä hienoja maisemia, olentoja ja taisteluita (varsinkin lopun suuri taistelu on varsin hienosti toteutettu), mutta se ei hyödynnä kaikkia mahdollisuuksia, mitä tälläinen elokuva voisi suoda. Päävihollisen rumat palvelijat ovat kuin suoraan elokuvan 300 persialaisia. Vaikka historiallisesti elokuva ei ole todenmukainen, se ei pääse häiritsemäään liiaksi. Varsin viihdyttävä katselukokemus, muttei yllä keskitasoa paremmaksi elokuvaksi.

Pisteet: rating 60,000

Mowgli
Tykittäjä, 119 arvostelua
Arvosteltu: 14.03.2008
Katsottu: Teatterissa

Saman kategorian TOP-leffoja

The Raid 2: Berandal
The Raid 2: Berandal arvosana 3,96
The Raid 2: Berandal
Kill Bill: Volume 1
Kill Bill: Volume 1 arvosana 4,08
Kill Bill: Volume 1
The Killer
The Killer arvosana 4,31
The Killer
Kadonneen aarteen metsästäjät
Kadonneen aarteen metsästäjät arvosana 4,20
Kadonneen aarteen metsästäjät

Elokuvan tiedot

10 000 B.C.
10 000 B.C. arvosana 2,42
Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2008
Pituus:
105 min
Tunnetaan myös nimillä:
10000 BC
Ohjaajat:
Roland Emmerich
Käsikirjoittajat:
Harald Kloser, Roland Emmerich
Pääosanäyttelijät:
Camilla Belle, Cliff Curtis, Omar Sharif, Steven Strait
Maat:
USA
Kielet:
englanti