ArtikkelitRSS
Tähtiin kirjoitettu superhitti
Vuoden nuorisohitti Tähtiin kirjoitettu virhe tuo nuorisoelokuvaan uudenlaisen syvyyden.
Maleficent uudelleenkirjoitti satuklassikkon
Maleficent – Pahatar kertoo Prinsessa Ruususen sadun täysin uusilla tavoilla herättäen samalla pientä suomalaista itsetunnon kohotusta.
Pikaopas Cannesiin
Toukokuussa on vietetty jälleen yhtä maailman arvostetuinta elokuvajuhlaa, joka poikkeaa rakenteeltaan merkittävästi muista tunnetuista elokuvafestivaaleista.
Osallistavan rahoituksen edelläkävijät
Maailma pienenee ja indie löytää yleisönsä. Myös Suomesta käsin.
Kaikkien aikojen kesäleffat
Kesäleffoja voi nautiskella joko kesän puutteeseen tai tulevalla lomalla rentoutuessa.
Ohjaaja, näyttelijä ja gigolo
Joskus näinkin päin: John Turturron uusimmassa ohjauksessa näyttelee Woody Allen.
Hämähäkkimiehen erikoiset esitysvaikeudet
Uusin Spider-Man-elokuva oli jäädä näyttämättä Finnkinon teattereissa, kunnes negatiivinen pyörittämispäätös yllättäen kumottiinkin.
Kymmenen suosikkia: Jim Jarmusch
Only Lovers Left Aliven vaikuttimet ovat syvällä elokuvahistoriassa.
Poron pierettämistä ja maailman tyhmimpiä hommia
Näillä mennään -kirja kertoo kotimaisten elokuvien kuvauksissa sattuneista kommelluksista ja kokemuksista vuosien varrelta.
Uusi testi mittaamaan elokuvan tasa-arvoa
The Representation Project on julkaissut uuden testin elokuvan hahmojen moninaisuuden ja kerronnan analysoimiseksi.
Yhdeksän tapaa täyttää hylly
Kasvavan elokuvakokoelman järjestyksessä pitäminen ei ole helppo tehtävä.
Script Tampere kokosi käsikirjoittajat yhteen
Tampereen elokuvajuhlien yhteydessä nähtiin tänä vuonna myös käsikirjoitusfestivaali.
Oscar-gaalan kotimaiset tienraivaajat
Pitääkö mun kaikki hoitaa ? -lyhytelokuvan tekijät paiskivat hartiavoimin töitä elokuvansa edustamiseksi Oscar-gaalan kynnyksellä, ja hankkivat korvaamatonta oppia Hollywoodin pelisäännöistä.
Spike Jonzen monta minää
Her on 44-vuotiaan ohjaajan neljäs kokopitkä ja ensimmäinen oma käsikirjoitus.
Oscar-gaalaa varjostaa kummallinen biisifarssi
Samalla kun Suomessa intoiltiin kotimaisen Pitääkö mun kaikki hoitaa -lyhytelokuvan Oscar-ehdokkuudesta, toisessa ehdokkuuskategoriassa vellottiin röyhkeän korruptioskandaalin keskellä.
Uusimmat uutiset
Vankilaan tuomittu ohjaaja päästettiin vapaaksi ”väliaikaisesti”
Kansainvälisesti maansa tunnetuimpia elokuvantekijöitä.
Miljoonia tuottanut leffasarja jumissa: Missä on Paddington 3?
Karhuherran ääninäyttelijä kertoi kuulumisia.
”Emme antaneet potkuja Henry Cavillille”, sanoo James Gunn – DC:n elokuvauniversumin tulevaisuutta julki
Siihen sisältyy yhtä ja toista.
Uusi Frasier-sarja: Tuore paljastus antaa toivoa
Kelsey Grammer palaa tuttuun rooliinsa, mutta luvassa on myös muuta.
Netflix perui kaksi valmista elokuvaansa
Suoratoistojätti yrittää pitää taloutensa kunnossa.