Fast & Furious: Hobbs & Shaw – Egot törmäävät

Ensi vuodeksi aikataulutettua, Justin Linin (Fast & Furious, Fast & Furious 6, Star Trek Beyond) ohjattavaksi merkittyä yhdeksättä Fast & Furious -elokuvaa odotellessa voi ikävää lieventää leffasarjan spin-offilla.


Alkuperäisellä nimellä Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw varustettu elokuva pistää nimensä mukaan sarjan hahmot Luke Hobbsin ja Deckard Shaw'n yhteen ja vastakkain omassa elokuvassaan. Se on irrallaan Fast & Furious -perheen jatkumosta mutta kuitenkin osa samaa maailmaa.

Hobbs & Shaw sijoittuu parin vuoden päähän Fast & Furious 8:n (2017) tapahtumista. Dwayne Johnson on edelleen Yhdysvaltain liittovaltion agentti Luke Hobbs ja Jason Statham on Deckard Shaw, brittien erikoisjoukkojen tappaja, joka on syyttänyt Hobbsia rikollisen veljensä kohtalosta. Itse asiassahan Stathamia yritettiin aikaisemmin saada kyseisen Owen Shaw -konnan rooliin, mutta se meni lopulta Luke Evansille.

Ei ole väliä, jos miesten välit eivät vielä ole maailman lämpimimmät, sillä he joutuvat joka tapauksessa yhdistämään voimansa uutta uhkaa vastaan. Idris Elba nimittäin esittää Brixton Lorea, entistä Iso-Britannian tiedustelupalvelu MI6:n agenttia, joka on ryhtynyt rikollispomoksi ja kansainväliseksi terroristiksi. Kykyjään hän on voimistanut keinotekoisesti kyberlisäyksin ja muiden tieteen suomien keinojen avulla. Eli emosarjan tapaan kaahauksen ja paukuttelun ohella nähdään varmasti fyysistä mätkimistäkin.

Shaw'n erikoinen perhe laajenee jälleen. Deckardin ja Owenin monitaitoisen, Fast & Furious 8:ssa esitellyn Magdalene-äidin (Helen Mirren) paluun ohella uutuudessa nähdään sisarusparven kolmas jäsen: Vanessa Kirbyn esittämä MI6-agentti Hattie Shaw. Kirby, brittiläinen malli ja näyttelijä, on viimeksi nähty meillä Mission: Impossible - Fallout -seikkailun (2018) Valkoisena leskenä sekä Kerro minulle jotain hyvää -draaman (Me Before You, 2016) sivuosassa.

Hobbs ei aio jäädä varjoon, sillä Johnsonin mukaan elokuvassa nähdään myös hänen hahmonsa veljet, joita esittävät showpainija Roman Reigns, Fear the Walking Dead -sarjasta tuttu Cliff Curtis, amerikkalaisen jalkapallon tähti Josh Mauga ja Power Rangers -tv-sarjoissa näytellyt John Tui.

Uutuuden ohjaajalla ei ole aikaisempaa Fast & Furious -kokemusta, mutta toiminta ja kaahaus kyllä taatusti sujuvat stuntmiehestä ohjaajaksi siirtyneeltä David Leitchilta. Hänhän vastasi jo vuoden 2014 John Wick -elokuvan hienosta toiminnasta, eivätkä kreditoidut ohjaukset sen jälkeen ole yhtään heikompia suosituksia. Ne nimittäin ovat Charlize Theronin luita murskaava vakoojajännäri Atomic Blonde (2017) sekä hulvaton Deadpool 2 -superjatko-osa (2018).

Alkuperäisen nimen Fast & Furious Presents -osa tuntuisi viittaavan siihen, että suunnitteilla olisi muitakin kaahaussarjan sivujuonteita. Kaikki emosarjan jäsenet eivät kuitenkaan ole olleet suunnitelmista iloissaan. Esimerkiksi Tyrese Gibson arvosteli Johnsonia Fast & Furious 9:n viivästyttämisestä. Se on kuitenkin näillä näkymin tulossa ensi vuonna ja Fast & Furious 10 heti perään vuodeksi 2021. Mutta suunnitelmat tunnetusti muuttuvat sen mukaan, miten yleisö elokuviin reagoi.


Jouni Vikman 02.05.2019 klo 12:30

Uusimmat artikkelit

Tervetuloa, Chucky 2.0!

Vuoden 1988 kauhujännäri Child's Play innoitti peräti kuusi jatko-osaa, jotka kehittivät ja laajensivat lastenlelusta tappajaksi muuttuvan riivatun nuken mytologiaa mitä oudoimmilla ja viihdyttävimmillä tavoilla.Uusi Child's Play lähtee liikkeelle siitä, miten riippuvuus esineistä voi lähteä käsistä ja luottamus moderniin teknologiaan muuttuu painajaiseksi.

Jouni Vikman

Will Smith lupailee suuria

Tarjoaako Gemini Man jotain uutta ja ihmeellistä?

Jouni Vikman

Fast & Furious: Hobbs & Shaw – Egot törmäävät

Uutta Fast & Furious -elokuvaa odotellessa voi ikävää lieventää leffasarjan spin-offilla.

Jouni Vikman

Nyt on helvetti irti! Hellboy tulee taas

Guillermo del Toron Hellboysta on kulunut jo 15 vuotta ja sen jatko-osastakin yli kymmenen. Niiden tuottajat näkivät ajan kypsäksi uudelle sovitukselle alkuperäisestä sarjakuvasta.

Jouni Vikman

Captain Marvel on Marvel-elokuvien voimakkain hahmo

Captain Marvel käsittelee aikaisemmin näkemätöntä puolta Marvel-studion elokuvauniversumin historiasta ja esittelee uuden supersankarin.

Jouni Vikman

Näytä lisää artikkeleita...