Creedin ja Rockyn tarina jatkuu

Ohjaaja Steven J. Caple Jr. tuli Creed II -projektiin mukaan alle vuosi sitten.

- Työstimme käsikirjoitusta joulupyhien aikaan ja esituotanto käynnistyi tammikuun ensimmäisellä viikolla. Samaan aikaan matkustin Philadelphiaan, joka oli tuotannon pääpaikka suurimman osan ajasta. Palasimme Los Angelesiin vasta juhannuksen alla. Silloin alkoi jälkituotanto, jonka parissa olen sen jälkeen viettänyt joka ikisen päivän.
Vuoden 2015 Creed keskittyi muutamaan keskushahmoon. Uutuudessa on isompi henkilökaarti, mikä piti huomioida jälkituotannossakin.

- Meillä on edelleen Adonis, Rocky ja Bianca, mutta nyt myös Dragot, vauva ja liuta muita. Haastavinta oli pitää huoli siitä, että elokuva säilyi Adonis Creedin kertomuksena. Olemme leikkauksessa hienosäätäneet kohtauksia kerrostamalla hahmoja ja heidän tarinoitaan niin, että Creedin kehityskaari säilyy tärkeimpänä tarinana.

- Olemme myös rakentaneet uusiksi nyrkkeilykohtauksia, jotta ne eroaisivat Creedin ja Rocky-elokuvien otteluista. Emme silti unohtaneet niiden valtavaa historiaa.

Adonis Creediä esittävä Michael B. Jordan laittaa kolme vuotta sitten ilmestyneen Creedin menestyksen kahden tärkeän tekijän piikkiin.

- Ryan Coogler onnistui rakentamaan Sylvester Stallonen Rocky-franchisen sisään aivan uuden maailman. Se oli hänelle hyvin henkilökohtainen projekti, joka heijasteli hänen suhdettaan omaan isäänsä ja tämän rakkauteen Rocky-leffoja kohtaan. Yleisökin oli siitä innoissaan; ja tietysti myös mahdollisuudesta nähdä Syltty vielä Rocky Balboana, yhtenä elokuvan historian rakastetuimmista hahmoista.

Jatko-osassa Cooglerin paikalle astui Steven Caple Jr.

- Vaati hieman sulattelua, ettei Ryan voinut muiden kiireidensä vuoksi ohjata, Jordan myöntää. - Mutta kun hänelle oli ok antaa ohjat Stevenille, se helpotti minunkin oloani. Löysin Steveniin samanlaisen yhteyden heti ensitapaamisella, mikä oli hyvä merkki. The Land teki minuun vaikutuksen ja ymmärsin hänen olevan todella lahjakas.

The Land on Steven Caple Jr:n vuonna 2016 ilmestynyt esikoiselokuva, joka kertoo neljästä rullalautailevasta teinistä, jotka sotkeutuvat paikallisiin rikoskuvioihin.

Creed II vie eteenpäin Adoniksen ja Rocky Balboan sekä Adoniksen ja Biancan (Tessa Thompson) välistä tarinaa. Niitä kuljettaa juoni, joka linkittyy vuonna 1985 ilmestyneeseen Rocky IV:een.

- Olin nähnyt Rocky IV:n, mutta katsoin sen nyt uudelleen kiinnittäen tarkempaa huomiota hahmojen välisiin suhteisiin. Apollon ja Dragon kohtalokas ottelu, sen vaikutus Rockyyn ja eeppinen taistelu Moskovassa. Halusin osoittaa kunnioitusta sen perinnölle ja päivittää sitä uudelle sukupolvelle, Jordan maalailee.
Rocky- ja Creed-sarjojen välillä on muutama vuosikymmen, mikä kulminoituu Creed II:n tekijäjoukossa.

- Olen syntynyt vuonna -88, ja ensimmäinen näkemäni sarjan leffa oli Rocky V. Isäni rakasti Rocky-leffoja ja länkkäreitä, ja katsoin niitä hänen kanssaan. Alkuperäisen Rockyn näin teininä, ja se oli mielestäni hieno altavastaajan tarina. Harrastin urheilua ja Rocky oli mainio motivaattori. Kun ryhdyin elokuvantekijäksi, aloin arvostaa Rockya taideteoksena. Se tuntui erilaiselta kuin muut urheiluelokuvat, joista pidin, Caple kertoo.

Stallonen aloitteesta Creed II ei jatka vain Creedin tarinaa vaan myös tarinaa, joka alkoi 30 vuotta sitten. Kun mahdollisuus ohjata jatko-osa hitille ilmaantui, alle kolmekymppinen elokuvantekijä tunsi olonsa hieman orvoksi.

- Tapaamista edeltävät päivät olivat... pelottavia. Olin tapaamassa Syltyn alias John Rambon alias Rockyn, Steven Caple kertoo. - Tapasimme hänen kotonaan, ja ensimmäinen asia, joka siellä tulee vastaan on valtava Rocky-patsas. Mutta tapasinkin nöyrän kirjoittajan, joka on hyvin tarkka työstään. Hän oli avoin ideoille, oli mahtavaa nähdä hänet niin paneutuneena, vielä 40 vuotta Rockyn luomisen jälkeen. Kuin hän olisi tekemässä sitä ensimmäistä kertaa.

- Syltty myös löysi Florianin. Hän näki YouTubessa videon ja huomioi hänen nyrkkeilytyylinsä. Sitten katsoimme muita matseja ja Syltty kommentoi niiden koreografiaa. Vatvoimme pitkään kuin kertoa tarina eri tavalla mutta sisällyttää siihen Rocky-elokuvien ottelukohtausten runoutta. Samalla kun keskityimme Adonisin matkaan pähkäilimme kuinka esittelisimme Ivanin ja Viktorin näyttävimmällä mahdollisella tavalla.

Vaikka Caple tunsi solahtaneensa tekijäporukkaan kuin kala veteen, edessä oli hetkiä, jolloin hän tajusi olevansa nyt osa elokuvahistoriaa.

- Ensimmäisen ottelukohtauksen kuvausten alla Syltty tuli sisään ja käveli kohti kehää Miken seuratessa perässä. Kylmät väreet kulkivat selkäpiissäni, kun 1 500 avustajaa osoitti heille suosiota seisaaltaan.

- Toinen vastaava hetki liittyy eeppiseen aavikkotreenimontaasiin. Paikkaa etsiessämme hengailimme yhdessä ja nautimme hetkestä. Kolmas oli, kun kuvaukset päättyivät, kaikki olivat niin liikuttuneita. Joten muutamaan otteeseen tosiaan pysähdyin hengähtämään ja mietin: "Vau, tämä on Rocky-leffa; tämä on Creed-leffa!"


Haastattelut ja kuvat © Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc. & Warner Bros. Entertainment Inc.

Jouni Vikman 08.11.2018 klo 14:08

Uusimmat artikkelit

Tervetuloa, Chucky 2.0!

Vuoden 1988 kauhujännäri Child's Play innoitti peräti kuusi jatko-osaa, jotka kehittivät ja laajensivat lastenlelusta tappajaksi muuttuvan riivatun nuken mytologiaa mitä oudoimmilla ja viihdyttävimmillä tavoilla.Uusi Child's Play lähtee liikkeelle siitä, miten riippuvuus esineistä voi lähteä käsistä ja luottamus moderniin teknologiaan muuttuu painajaiseksi.

Jouni Vikman

Will Smith lupailee suuria

Tarjoaako Gemini Man jotain uutta ja ihmeellistä?

Jouni Vikman

Fast & Furious: Hobbs & Shaw – Egot törmäävät

Uutta Fast & Furious -elokuvaa odotellessa voi ikävää lieventää leffasarjan spin-offilla.

Jouni Vikman

Nyt on helvetti irti! Hellboy tulee taas

Guillermo del Toron Hellboysta on kulunut jo 15 vuotta ja sen jatko-osastakin yli kymmenen. Niiden tuottajat näkivät ajan kypsäksi uudelle sovitukselle alkuperäisestä sarjakuvasta.

Jouni Vikman

Captain Marvel on Marvel-elokuvien voimakkain hahmo

Captain Marvel käsittelee aikaisemmin näkemätöntä puolta Marvel-studion elokuvauniversumin historiasta ja esittelee uuden supersankarin.

Jouni Vikman

Näytä lisää artikkeleita...