Vuosi jona hän palasi kotiin: Halloween-ikonit jälleen valkokankaalla

John Carpenterin vaikutusvaltaisessa elokuvassa siskonsa murhasta mielisairaalaan suljettu ihmishirviö Michael Myers palaa kotikaupunkiinsa ja ottaa tähtäimeensä nuoren Jamie Lee Curtisin esittämän Laurie Stroden ja tämän ystävät.


Vuoden 1978 jälkeen on ilmestynyt niin paljon Halloween-jatko- ja -esi-osia sekä uudelleenkäynnistyksiä ettei niitä tässä yhteydessä kannata edes ryhtyä listaamaan. Jos nyt jotakuta kiinnostaa, niin uutuus taitaa olla sarjassaan jo 11. elokuva.


Muut Halloween-elokuvat voi kuitenkin tässä yhteydessä jättää huomiotta jo senkin vuoksi, että uusi elokuvakin unohtaa niiden tarinaan tuomat käänteet ja hahmot. Sen lähtökohta on, että on vain ensimmäisen elokuvan tapahtumat, kun Myers neljäkymmentä vuotta myöhemmin palaa Stroden elämään. Nainen on kuitenkin elänyt vuosikymmenet odottaen hirviön paluuta.

Tämän hetken ykköskauhutalli Blumhouse Productions oli hankkinut oikeudet Halloween-franchiseen ja ryhtyi rakentamaan uutuutta yhteistyössä Carpenterin kanssa. 70-vuotias ohjaaja ei ollut ollut tyytyväinen viimeisimpiin näkemyksiin aiheesta ja halusi palauttaa sen kauhujuurilleen.

Kauhufania ilahduttaakin, että elokuvassa nähdään Curtis klassikkoroolissaan (vaikka hän on esiintynyt joissakin muissakin sarjan elokuvissa ykkösen jälkeen), ja myös murhaajaa esittänyt Nick Castle pukee jälleen maskin naamalleen.

Toimeen ryhtyivät Halloweenia fanittavat ohjaaja David Gordon Green ja näyttelijänä ehkä paremmin tunnettu käsikirjoittaja Danny McBride. Meillä ahkeralta Greenilta on viimeksi nähty suoraan kotiteatteriin mennyt poliittinen satiiri Our Brand Is Crisis.

Curtisin ja Castlen ohella elokuvassa nähdään Judy Greer Laurien tyttärenä ja Andi Matichak tyttärentyttärenä.

Halloween tulee ensi-iltaan 19. lokakuuta.

Jouni Vikman 06.08.2018 klo 11:21

Uusimmat artikkelit

Tervetuloa, Chucky 2.0!

Vuoden 1988 kauhujännäri Child's Play innoitti peräti kuusi jatko-osaa, jotka kehittivät ja laajensivat lastenlelusta tappajaksi muuttuvan riivatun nuken mytologiaa mitä oudoimmilla ja viihdyttävimmillä tavoilla.Uusi Child's Play lähtee liikkeelle siitä, miten riippuvuus esineistä voi lähteä käsistä ja luottamus moderniin teknologiaan muuttuu painajaiseksi.

Jouni Vikman

Will Smith lupailee suuria

Tarjoaako Gemini Man jotain uutta ja ihmeellistä?

Jouni Vikman

Fast & Furious: Hobbs & Shaw – Egot törmäävät

Uutta Fast & Furious -elokuvaa odotellessa voi ikävää lieventää leffasarjan spin-offilla.

Jouni Vikman

Nyt on helvetti irti! Hellboy tulee taas

Guillermo del Toron Hellboysta on kulunut jo 15 vuotta ja sen jatko-osastakin yli kymmenen. Niiden tuottajat näkivät ajan kypsäksi uudelle sovitukselle alkuperäisestä sarjakuvasta.

Jouni Vikman

Captain Marvel on Marvel-elokuvien voimakkain hahmo

Captain Marvel käsittelee aikaisemmin näkemätöntä puolta Marvel-studion elokuvauniversumin historiasta ja esittelee uuden supersankarin.

Jouni Vikman

Näytä lisää artikkeleita...