Dwayne Johnsonin uudessa toimintaseikkailussa hirviöt tuhoavat kaupunkeja

Elokuvan mainoslause on Iso kohtaa isomman. Dwayne Johnson kertoo mitä se hänelle tarkoittaa:- Rampage on iso elokuva - laajuudeltaan, toiminnaltaan ja sydämeltään. Se on kaikin tavoin eeppinen. Siinä ei ole vain mahtavaa jättiläisalbinogorillaa, siinä on valtavan kokoinen mutanttisusi ja massiivinen krokotiili. Tuhoamme ison kaupungin. Toimintafanit voivat odottaa huikean toiminnan, hauskuuden ja kaaoksen vuoristorataa.

Toiminnan ohella tähti nostaa esiin elokuvan huumorielementin.

- Pelissä on hyvin suoraviivainen juoni: kolme hirviötä tuhoaa kaupunkia. Samalla ne tekivät hassuja juttuja, kuten napsivat ihmisiä suihkusta ja söivät heidät. Rampagessa ei ole nakupaloja, koska se olisi aivan eri elokuva - jonka ehkä teemme jonain päivänä, Johnson nauraa.

- Mutta mukana on silti hetkiä, joissa yleisö saa nauraa. Eeppisen hengästyttävä toiminta on mukavaa, mutta välillä pitää saada pitää hauskaakin. On tärkeää löytää vähän huumoria kaiken ympäröivän tuhon ja hulluuden joukosta.

Johnson arvostaa työilmapiiriä, jonka ohjaaja Brad Peyton luo.

- Hänen kanssaan on hyvä työskennellä. Hän tulee pienestä työväenluokkaisesta kaupungista Kanadassa, ja hänellä on jalat maassa. Hän keskittyy tekemään työnsä niin hyvin kuin mahdollista. Brad rakastaa elokuvia, erityisesti Jurassic Parkin ja Indiana Jonesien kaltaisia isoja leffoja. Hän valmistautuu kuin urheilumestarin valmentaja, kaikki on mietitty pienintä yksityiskohtaa myöten. Kuvauspaikalta ei lähdetä ennen kuin kaikki tarvittava on purkissa. Päivät venyivät, mutta Rampagen tapauksessa kannatti pakata lounaat, sillä ne päivät olivat täynnä hyvää mättöä.Toiminnan keskiössä on Johnsonin esittämän Davis Okoyen ja hänen gorillaystävänsä Georgen välinen yhteys. George-gorillaa esittää liikkeenkaappausekspertti Jason Liles, jonka suoritusta Johnson hehkuttaa.

- Olin nähnyt Andy Serkisin kaltaisten nerojen työtä elokuvissa. Oli äärimmäisen arvokasta kokea sitä Jasonin kanssa Rampagessa. Hän herätti Georgen henkiin ja toi samalla eloa meidän kaikkien suoritukseen. Jason sukelsi täysillä gorillojen tapoihin, tunteisiin, kommunikaatioon ja persoonallisuuksiin. Oli mahtavaa katsoa, kun parimetrinen äijä kävelee ja juoksee kuin gorilla, samalla energialla. Uskomaton suoritus!

Ohjaaja Peyton vietti etukäteen paljon aikaa Lilesin kanssa. Arvostettu performanssitaiteilija ja koreografi opiskeli kaksi kuukautta The Square -elokuvan illalliskohtauksessa kaaosta aiheuttavan Terry Notaryn opastuksella gorillojen liikkumista ja käyttäytymistä.

- Sen jälkeen kävin Jasonin kanssa läpi jokaisen kohtauksen ja kuvailin Georgea ja sitä miten se missäkin tilanteessa käyttäytyisi. Se oli kaiken ajan ja vaivan arvoista. Dwayne ja Jason ystävystyivät, mikä korosti Davisin ja Georgen suhdetta. Georgen naama on oikeasti Jasonin kasvot. Kun George kasvaa jättimäiseksi, laitoimme Jasonin näyttelemään liikuteltavan saksilavan päälle, jotta hän ja Dwayne voisivat näytellä vastakkain, Peyton kertoo.

Toimittanut Jouni Vikman / Haastattelu: Warner Bros. 05.04.2018 klo 15:44

Uusimmat artikkelit

Tervetuloa, Chucky 2.0!

Vuoden 1988 kauhujännäri Child's Play innoitti peräti kuusi jatko-osaa, jotka kehittivät ja laajensivat lastenlelusta tappajaksi muuttuvan riivatun nuken mytologiaa mitä oudoimmilla ja viihdyttävimmillä tavoilla.Uusi Child's Play lähtee liikkeelle siitä, miten riippuvuus esineistä voi lähteä käsistä ja luottamus moderniin teknologiaan muuttuu painajaiseksi.

Jouni Vikman

Will Smith lupailee suuria

Tarjoaako Gemini Man jotain uutta ja ihmeellistä?

Jouni Vikman

Fast & Furious: Hobbs & Shaw – Egot törmäävät

Uutta Fast & Furious -elokuvaa odotellessa voi ikävää lieventää leffasarjan spin-offilla.

Jouni Vikman

Nyt on helvetti irti! Hellboy tulee taas

Guillermo del Toron Hellboysta on kulunut jo 15 vuotta ja sen jatko-osastakin yli kymmenen. Niiden tuottajat näkivät ajan kypsäksi uudelle sovitukselle alkuperäisestä sarjakuvasta.

Jouni Vikman

Captain Marvel on Marvel-elokuvien voimakkain hahmo

Captain Marvel käsittelee aikaisemmin näkemätöntä puolta Marvel-studion elokuvauniversumin historiasta ja esittelee uuden supersankarin.

Jouni Vikman

Näytä lisää artikkeleita...