Näihin elokuvateattereihin pääsee yhä, vaan entä Suomessa?

19.4.2020 23:03

Ulkomailta kuuluu iloisia uutisia. Vaikka iso osa mm. elokuvateattereista on virusepidemian takia suljettuina ympäri maailmaa, jotkin niistä ovat voineet jatkaa toimintaansa. Näiden teattereiden kassakoneiden kerrotaan myös laulavan iloisesti, vaikka suuria ensi-iltoja on siirretty hamaan tulevaisuuteen.

Avoinna olevat leffateatterit ovat lähinnä drive in -tyyppisiä tapahtumapaikkoja, joihin yleisö voi siis ajaa katsomaan elokuvaa omissa autoissaan isolta ulkokankaalta. Uusien ensi-iltojen puutteessa drive in -elokuvateatteriyrittäjät ovat joutuneet etsimään esitettäviä elokuvia arkistoista, jopa vuosikymmenien takaa. Esim. Saksan Essenissä toimiva Autokino on tästä huolimatta saanut myytyä kaikki näytöksensä loppuun menneen maaliskuun alusta asti.

– Ei ole väliä, mitä esitämme, ihmiset tahtovat ulos ja katsomaan leffaa, Autokino Essenin johtaja Frank Peciak kertoo THR:n haastattelussa.

Suomessa drive in -rintamalla on kuitenkin hiljaista. Kyse ei ole siitä, etteikö alalla olisi yrittäjiä myös kotimaassa. Esim. Kinotour-niminen toimija on järjestänyt ennen pandemiaa ulkoilmanäytöksiä. Myös Vantaan lentoaseman tuntumaan oli tarkoitus luoda väliaikaista viihdettä kansalle juuri drive in -näytösten myötä toisen yrittäjän toimesta, mutta idea kaatui sääntöviidakkoon. Suomen Aluehallintoviraston näkemyksen mukaan drive in -näytös tulkitaan yli kymmenen hengen kokoontumiseksi, eikä sellaisia epidemia-aikana saa järjestää.

 

Lähteet: THR, HS

Kuva: FabSubeject

 

Lisää luettavaa