Stephen Kingin Hohdolle lisää jatkoa valkokankailla?

11.4.2020 07:06

Jack Nicholsonin tähdittämä kauhuklassikko Hohto sai kauan odotettua jatkoa viime vuonna, Mike Flanaganin käsikirjoittaman ja ohjaaman Tohtori Unen eli Doctor Sleepin muodossa. Molemmat leffat pohjaavat Stephen Kingin tekstiin. Doctor Sleep ei kuitnkaan ole ainoa leffa, jossa on ollut tarkoitus palata Hohdon hyytäviin tunnelmiin.

Mm. poikkeuksellisen Robin Williams -elokuva One Hour Photon ohjannut Mark Romanek on kehitellyt Hohdolle jatkoa. Toisin kuin Doctor Sleep, Romanekin elokuva sijoittuisi aikaan ennen Hohdon tapahtumia. Hänet kiinnitettiin projektiin jo kuutisen vuotta sitten, joten tässä vaiheessa voisi kuvitella asioiden edenneen pitkälle.

Kingin hylkäämän romaanikäsikirjoituksen pohjalta on toki laadittu elokuvakäsikirjoitus – Glen Mazzaran (The Walking Dead) toimesta. Paluu Overlook Hotellin maisemiin ei kuitenkaan ole sillä selvä.

– Se on mielestäni hyvä käsikirjoitus. [S]e on syntytarina, melkein kuin western tai luonnon armoilla tapahtuva tarina, jossa liikutaan intiaanien hautauspaikan rakentamisesta ja häpäisystä Overlook Hotellin rakentamiseen ja avajaisiin. Ongelmana on, että se on todella kallis [elokuva]. Siinä on tavallaan The Revenantin tai Portti ikuisuuteen -seikkailun leima, Romanek paljastaa.

Ohjaajan mukaan studio halusi tehdä ensin Doctor Sleepin, ikään kuin kokeillakseen kepillä jäätä. Kun siitä ei kuitenkaan tullut megamenestystä, Romanekin ohjattavaksi annettu Hohdon esiosa vaikuttaa jäävän vain haaveksi.

 

Lähteet: IndieWire, Collider

Kuva: Warner Bros./Hohto, 1980

Lisää luettavaa