Mitä kummaa – Netflixin katsotuimpien listalla keikkuu leffa, josta ei kuitenkaan tykätä

10.4.2020 14:30

Yksi keino löytää uutta katsottava on vilkaista suoratoistopalvelun katsotuimpien ohjelmien listausta. Mutta merkitseekö iso katsojamäärä automaattisesti sitä, että jokin leffa tai sarja on oikeasti hyvä?

Edellistä sietää pohtia vaikkapa Netflixin omiin tuotantoihin lukeutuvan Coffee & Kareem -rainan kohdalla. Palvelun yhdysvaltalaiskäyttäjät ovat viime päivinä striimanneet eniten seuraavia kolmea leffaa: toimintapätkä Angel Has Fallenia (3.), kauhutrilleriä The Roommate (2.) ja komediaa Coffee & Karem (1.). Siinä missä Gerard Butlerin tähdittämä Angel Has Fallen nauttii jämäkästi ainakin katsojien arvostusta esim. Rotten Tomatoes -sivustolla, The Roommaten ja Coffee & Kareemin tuomitsevat huonoksi sekä katsojat että kriitikot.

Tätä kirjoittaessa Coffee & Kareem on saanut Rotten Tomatoes -sivuston katsojilta löyhkäävän 33% tuoreusarvion (kriitikoilta 23%) ja The Roommate puolestaan sitäkin surkeamman arvion 27% (kriitikoilta 4%). Moni katsoja on kokenut Coffee & Kareemin umpisurkeaksi, joten miksi se sitten on päätynyt striimatuimpien leffojen listakärkeen? Vastaus löytyy ehkä Netflixin uudemmasta tavasta koostaa tilastoa: kun aiemmin huipulle pääsemiseen riitti se, että käyttäjät seurasivat samaa leffaa yli puolet sen kestosta, nykyään riittää, että käyttäjät ovat katsoneet leffaa ainakin pari minuuttia.

 

Lähteet: Business Insider, CinemaBlend, Rotten Tomatoes

Kuva: Netflix/Coffee & Kareem, 2020

Lisää luettavaa