Japanilaisstudiolle tehty isku: maan pahin vuosikausiin

Japanissa joitakin tunteja sitten animaatiostudio Kyoto Animationiin tehty hyökkäys on vaatinut jo ainakin 33 uhria. Tämä tarkoittaa, että kyseessä on maan pahin massamurha lähes kahteen vuosikymmeneen ja toiseksi pahin sitten toisen maailmansodan.

Japanin ylisradioyhtiö NHK:n mukaan ainakin 36 henkilöä on lisäksi loukkaantunut. Yksi iskusta selvinneistä, mutta sairaalaan kuljetetuista on sen tekijä, 40-vuotias mieshenkilö. Hänen on raportoitu valelleen kolmikerroksisen rakennuksen seinille litroittain petrolia ja huutaneen sen sytyttäessään: "Kuolkaa!"

Miehen motiivia teolle ei ole vielä saatu selvitettyä, sillä poliisi ei ole voinut kuulustella häntä. Studion johdossa toimivan Hideaki Hattan mukaan studio on viime aikoina saanut uhkauskirjeitä. Hyökkäyksen tekijän ei uskota olevan studion entinen työntekijä ja toisaalta Kyoto Animation, joka on harvoja Tokion ulkopuolella menestyksekkäästi toimivia animaatiostudioita, on raporttien mukaan pyrkinyt parantamaan työntekijöidensä tilannetta mm. tarjoamalla näille pysyviä työpaikkoja.

Studion laajaan tuotantoon kuuluvat mm. Koe no Katachi (A Silent Voice) ja jo 1980-luvulla valmistunut Super Mario -seikkailu Super Mario Bros.: Peach-Hime Kyushutsu Dai Sakusen! (Super Mario Bros.: The Great Mission to Rescue Princess Peach!).

Video tuhopoltosta Reutersin sivulla.


Lähteet: NHK, Reuters, THR, Deadline, BBC

Kuva: Thibaut120094

R. Isoviita 18.07.2019 klo 19:07

Uusimmat uutiset

Aladdin-näyttelijöiden erikoinen työtilanne puhuttaa

Nimiosaa elokuvassa näytellyt Mena Massoud valittelee työpulaa, sivuosassa nähty valkoihoinen näyttelijä saa oman sarjan.

R. Isoviita

M. Night Shyamalan raotti leffasuunnitelmiaan

Jännitystä tulossa.

R. Isoviita

The Irishmanin jälkeen: Scorsese ja DiCaprio jälleen yhteistyöhön

Martin Scorsesen kuvaaja kertoo uudesta elokuvasta.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...