Disney paljasti Avatar- ja Star Wars -suunnitelmiaan

Ostettuaan 20th Century FOXin, Disney sai myös yhtiön elokuvaoikeudet itselleen. Yksi suurkauppaan kuuluneista leffafranchiseista oli James Cameronin tiimeineen luoma Avatar. Vaikka Disney on jo ilmoittanut luopuvansa joistakin FOXin elokuvasuunnitelmista, kyseinen leffasarja saa kuitenkin jatkoa Disneyn katon alla.

Yhtiö on tiedottanut siirtävänsä Avatar-jatko-osien ensi-iltoja ennakoidusta. Avatar 2 saapuu valkokankaille joulukuussa 2020, kuten aiemmin on luvattu, mutta sen kolme muuta osaa eivät seuraa vuosina 2021, 2024 ja 2025. Avatar 3:lle on annettu uusi ensi-iltapäivä joulukuulta 2023, sarjan neljännelle osalle vuodelta 2025 ja viidennelle vuoden 2027 lopulta.

Siirtelylle on perusteltu syy: Disney aikoo julkaista toisen megafranchisensa leffoja niin ikään tulevien joulukuiden aikana, joten yhtiö pyrkii välttämään uudella aikataululla niiden välistä kilpailua. Kyseinen toinen franchise on Star Wars. Vielä nimeämättömät Star Wars -universumin uudet, oletettavasti Skywalkerien perheen tarinan ulkopuolelle sijoittuvat kertomukset, saavat ensi-iltansa loppuvuosina 2022, 2024 ja 2026. Uusi suunnitelma tukee myös Disneyltä aiemmin esitettyä ajatusta hillitä Star Wars -elokuvien julkaisutahtia.


Lähteet: Variety, Deadline, Den of Geek

Kuva: 20th Century Fox/Avatar, 2009

R. Isoviita 07.05.2019 klo 21:46

Uusimmat uutiset

Brad Pitt uumoili häipyvänsä kameran edestä, mutta…

Iso periodidraama lautasella.

R. Isoviita

Vihdoinkin: Neil Gaimanin Sandman saa näytellyn version

Tuotanto etenee positiivisissa merkeissä.

R. Isoviita

Dyynille puuhataan jo jatkoa – ensimmäinen osa ei ole vielä lähelläkään ensi-iltaa

Denis Villeneuve työstää elokuvasarjan aloitusosaa.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...