X-Men: Dark Phoenix kovien muutosten kourissa

Viimeiset 20th Century Foxin tuottamat X-Men-rainat ovat vielä saapumatta elokuvateattereihin. The New Mutantsin julkaisusta ei ole täyttä varmuutta, sillä elokuvan julkaisupäivämäärää on palloteltu jo yli vuosi eteenpäin alkuperäisistä suunnitelmista. X-Men: Dark Phoenixin tilanne on hieman parempi, vaikka myös sen ensi-iltapäivää on siirretty useamman kerran. Tämä leffa on kuitenkin todennäköisesti saamassa ensi-iltansa alkavalla kesäkaudella.

X-Men: Dark Phoenix on käynyt The New Mutantisin tapaan suuria muutoksia läpi. Tuttujen näyttelijöiden viimeinen esiintyminen vuonna 2000 alkunsa saaneen leffasarjan mutanttihahmoina on muuttunut uusintakuvausten myötä. Ohjaaja Simon Kinbergin mukaan kysymys ei ollut kovin pienistä asioista.

Kinberg on paljastanut EW:n haastattelussa, että uusintakuvauksien myötä leffan koko kolmas näytös tehtiin täysin uusiksi. Isojen uusintakuvausten takia leffan budjetin on uumoiltu paisuneen n. 200 milj. dollariin. Joidenkin huhujen mukaan Dark Phoenixiin olisi kuvattu lisää materiaalia kahden ja puolen viikon ajan, mikä on tämän kokoluokan elokuville lähes tyypillistä, mutta liikkeellä on myös puheita, jotka väittävät uusintakuvausten venyneen vielä pidemmiksi.

Kaikesta huolimatta elokuvan on ennustettu koituvan flopiksi. Kinbergillä on kokemusta tuottajana ja käsikirjoittajana (mm. X-Men: Apocalypse) mutta ei juuri ohjaajana. Toisaalta esim. Forbes nosti jo vuonna 2017 esiin sen, etteivät franchisen fanit ole yhtä kiinnostuneita nuoremman näyttelijäkunnan tulkitsemista Jean Greysta, professori X:stä ja kumppaneista kuin leffasarjan alussa mukana olleiden näyttelijöiden tulkinnoista samoista hahmoista. Lisäksi Dark Phoenixin joitakin kuukausia sitten tapahtuneissa koenäytöksissä leffa tuomittiin Fantastic Fourin kaltaiseksi epäonnistumiseksi. Kinberg toimi myös sen tuottajana.

Dark Phoenixin todellista tasoa voi arvioida 7.6.19, jolloin elokuva saa ensi-iltansa myös Suomessa.


Lähteet: EW, Screenrant, We Got This Covered, Collider, Forbes, Indiewire

Kuva: 20th Century Fox/X-Men: Dark Phoenix, 2019

R. Isoviita 28.04.2019 klo 20:23

Uusimmat uutiset

Tommy Lee Jones luimistelee seuraavaksi salaliittoteoreetikkona

Leffaan tulossa liuta muitakin tuttuja näyttelijöitä.

R. Isoviita

Guillermo del Toron kolmas Hellboy – nähdäänkö sitä missään muodossa ikinä?

Tämän vuoden leffasta vastasivat toiset tekijät.

R. Isoviita

Disneyllä suunnitteilla myös Bambin uusi versio

Mm. Viidakkokirjan ja Leijonakuninkaan vanavedessä.

R. Isoviita

Deadpool aiheuttaa todellista päänvaivaa Disneyllä

Kolmannesta elokuvasta ei ole vielä päätetty.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...