Nyt revitään takkikin päältä: näyttelijäikonin tunnusmerkistä kiistaa

Näyttelijätähti Steve McQueen (mm. Bullitt) kuoli loppuvuodesta 1980, mutta monet muistavat hänet ja hänen tunnusmerkillisen ulkoasunsa edelleen hyvin. Hollywood-legendan maine on edelleen niin vankka, että McQueenin nimestä halutaan hyötyä tavalla tai toisella.

Tähden ikoniseen ulkoasuun kuului usein villapaita tai -takki. Muotimerkki Tom Ford on ryhtynyt myymään tällaisia villavaatteita, joita myös markkinoidaan McQueenin nimellä. Niiden tyyli viittaa selvästi näyttelijä Steve McQueeniin, eikä esim. tämän nuorempaan ohjaajakaimaan. Näyttelijän poika Chadwick McQueen onkin älähtänyt Tom Fordin loukanneen isänsä nimeen ja julkisuuskuvaan liittyviä oikeuksia, sillä McQueenin nimen tai tyylin käyttöön ei kysytty lupaa.

Tom Fordin McQueen-villatakit eivät ole tavallisten markettien tavaraa, sillä niiden hinnat alkavat 1690 dollarista. Muotimerkki reagoi riitaa aiheuttaneen nimen käyttöön tuotteissaan nopeasti. Tätä kirjoittaessa vielä eilen McQueenin nimellä myytyjä tuotteita esitellään ainakin Tom Fordin verkkokaupassa nyt myös muulla nimellä.


Lähde: THR

Kuva: CBS

R. Isoviita 30.03.2019 klo 23:31

Uusimmat uutiset

Harmillinen käänne DC-leffa Birds of Preyn tuotannossa

Koekatsojat ovat antaneet positiivista palautetta, mutta...

R. Isoviita

Uusi ”Näkymätön mies” on löydetty

Universalin monsteriraina etenee.

R. Isoviita

Jokerin ja erään toisen DC-pahiksen uusiin leffatulkintoihin eivät kaikki ihastu

Fanikunnan miellyttäminen ei ole ykkösasia.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...