Nyt menee haastavaksi: Mattelin katselukiekkolelulle halutaan oma leffa

27.2.2019 20:36

Mm. Barbielle omaa näyteltyä kokoillan elokuvaa puuhaava lelujätti Mattel haluaa lisää suosikkilelujaan valkokankaille. Se puuhaa nyt yhdessä elokuvayhtiö MGM:n kanssa virallisesti myös leffaa yli 70-vuotiaasta View-Masterista.

Siinä missä Barbien voi helpommin mieltää leffan aiheeksi, katselukiekkolaite View-Master on hieman mutkikkaampi tapaus. Mutkaisuudesta kielii mm. se tosiseikka, että View-Masterista yritettiin tehdä elokuvaa jo kymmenisen vuotta sitten. Tässä vaiheessa ei ole selvillä, onko uudesta View-Master-elokuvasta tarkoitus tehdä esim. Jumanjin tyyppinen seikkailu, jossa tarinan hahmot joutuvat taianomaisella tavalla osaksi pelin tai laitteen tarjoamaa mielikuvituksellista maailmaa. Eräs vaihtoehto olisi luoda elämäkerrallinen raina, joka kuvaisi suositun lelun syntyvaiheita.

MGM:n johtaja Jonathan Glickman nosti leffaprojektia koskevassa virallisessa lausunnossaan esiin sen seikan, että View-Master oli ensimmäinen laite, mikä edesauttoi perheitä ympäri maailman pakenemaan todellisuutta ja kokea paikkoja, joihin he eivät olisi kuvitelleet koskaan lähtevänsä.

– On jännittävää tehdä yhteistyötä Mattelin kanssa ja luoda koko perheen seikkailu, jossa on mukana vanhan koulukunnan henkeä edustava katselulaite ja nykymaailman virtuaalitodellisuutta, Glickman kuvaili tulevaa elokuvaa.

Lähteet: Deadline, THR, THe Wrap

Kuva: Kobbaka

Lisää luettavaa