Vitsinä alkanut joukkorahoitusprojekti Scorsesen leffan muokkaamiseksi toteutunee

21.2.2019 14:09

Martin Scorsesen The Departed, eli versio Alan Makin ja Felix Chongin kirjoittamasta Infernal Affairs -leffasta, voitti aikanaan neljä Oscaria. Vaikka The Departed palkittiin mm. vuoden parhaana elokuvana 2007 järjestetyssä gaalassa, se ei ole täydellinen. Eräs elokuvan kohtauksista vaivasi yhtä sen katsojista niin paljon, että hän aloitti jopa joukkorahoituskampanjan kohtauksen korjaamiseksi.

Pilke silmäkulmassa käynnistetyn kampanjan tavoitteena oli kerätä 4000 dollaria, jotta leffan loppukohtauksessa oleva rotta voitaisiin poistaa digitaalisesti. Adam Sacks -nimisen herran mukaan summan suuruus on perusteltu: hän ynnää Kickstarter-kampanjasivullaan kuinka paljon hän tarvitsee mm. elokuvan laillisen bluray-kopion ostoon, Hollywoodin tehosteammattilaisen palkkaamiseen ja siihen, että korjattu kohtaus siirretään samanlaiselle filmille, jolle Scorsesen leffa on kuvattu.

Sacks lupaa kampanjasivullaan ostaa 50 kpl The Departed -bluraylevyjä, jotka hän korvaa rahoituksella korjauttamiinsa The Departed -leffan versioihin. Nämä 50 levyä hän kertoo lähettävänsä niille kampanjaan osallistuneille, jotka ovat tukeneet kyseistä rotanpoisto-operaatiota 70 dollarin summalla. Rotta The Departedissa vaivaa ilmeisesti muutamaa muutakin kuin häntä, sillä tätä kirjoittaessa 50 levyn pakasta on varaamatta enää viisi bluraytä.

Vaikka Sacksin tavoitteena oli kerätä ”vain” 4000 dollaria ja kampanja alkoi vitsinä, se on saavuttanut tavoitteena roimasti ennen aikojaan. Kampanja on käynnissä vielä liki kuukauden. Mikäli Sacks pysyy sanojensa takana, eivätkä The Departedin tekijänoikeudet omistavat tahot haasta häntä oikeuksien loukkauksesta, ongelmakohtaus tullee näin ollen korjatuksi.

Lähteet: Screenrant, Kickstarter

Kuva: Warner Bros./ The Departed, 2006

Lisää luettavaa