Vitsinä alkanut joukkorahoitusprojekti Scorsesen leffan muokkaamiseksi toteutunee

Martin Scorsesen The Departed, eli versio Alan Makin ja Felix Chongin kirjoittamasta Infernal Affairs -leffasta, voitti aikanaan neljä Oscaria. Vaikka The Departed palkittiin mm. vuoden parhaana elokuvana 2007 järjestetyssä gaalassa, se ei ole täydellinen. Eräs elokuvan kohtauksista vaivasi yhtä sen katsojista niin paljon, että hän aloitti jopa joukkorahoituskampanjan kohtauksen korjaamiseksi.

Pilke silmäkulmassa käynnistetyn kampanjan tavoitteena oli kerätä 4000 dollaria, jotta leffan loppukohtauksessa oleva rotta voitaisiin poistaa digitaalisesti. Adam Sacks -nimisen herran mukaan summan suuruus on perusteltu: hän ynnää Kickstarter-kampanjasivullaan kuinka paljon hän tarvitsee mm. elokuvan laillisen bluray-kopion ostoon, Hollywoodin tehosteammattilaisen palkkaamiseen ja siihen, että korjattu kohtaus siirretään samanlaiselle filmille, jolle Scorsesen leffa on kuvattu.

Sacks lupaa kampanjasivullaan ostaa 50 kpl The Departed -bluraylevyjä, jotka hän korvaa rahoituksella korjauttamiinsa The Departed -leffan versioihin. Nämä 50 levyä hän kertoo lähettävänsä niille kampanjaan osallistuneille, jotka ovat tukeneet kyseistä rotanpoisto-operaatiota 70 dollarin summalla. Rotta The Departedissa vaivaa ilmeisesti muutamaa muutakin kuin häntä, sillä tätä kirjoittaessa 50 levyn pakasta on varaamatta enää viisi bluraytä.

Vaikka Sacksin tavoitteena oli kerätä "vain" 4000 dollaria ja kampanja alkoi vitsinä, se on saavuttanut tavoitteena roimasti ennen aikojaan. Kampanja on käynnissä vielä liki kuukauden. Mikäli Sacks pysyy sanojensa takana, eivätkä The Departedin tekijänoikeudet omistavat tahot haasta häntä oikeuksien loukkauksesta, ongelmakohtaus tullee näin ollen korjatuksi.


Lähteet: Screenrant, Kickstarter

Kuva: Warner Bros./ The Departed, 2006

R. Isoviita 21.02.2019 klo 14:09

Uusimmat uutiset

Netflixin huikeassa The Dark Crystal -sarjassa mukana Game of Thrones -tähtiä

Tarina sijoittuu aikaan ennen elokuvaa.

R. Isoviita

Christopher Nolanin uutuusleffa on huippukallis

Kuvauksia tehdään mm. Virossa.

R. Isoviita

Han Solo -jatko-osaa toivoneiden ääni ei kaikunut kuuroille korville

Elokuvaa ei silti ole ainakaan vielä luvassa.

R. Isoviita

28 päivää myöhemmin saanee viimein jatkoa alkuperäisiltä tekijöiltään

Kauhuleffan jatkoa ovat tähän mennessä tehneet muut.

R. Isoviita

Marilyn Monroen näköispatsaan varas jäi kiinni

Hollywoodin Walk of Famen nähtävyys turmeltiin.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...