Leffaan arkussa? Erikoinen kokeilu starttaa nyt viikonloppuna

Ruotsissa järjestettävä leffafestari tarjoaa tänä vuonna aivan erityislaatuista elokuvakokemusta. Perjantaina 25.1. jo 42. kerran käynnistyvän Göteborg Film Festivalin kattauksesta löytyy näytöksiä, joita ei voi suositella ahtaanpaikankammoisille. Näissä erikoisnäytöksissä pääsee kokemaan Aniara-nimistä tieteisdraamaa arkkuun suljettuna.

Nobel-palkitun kirjailija ja runoilija Harry Martinsonin tekstiin pohjautuva Aniara sijoittuu Marsiin matkalla olevalle avaruusalukselle, joka joutuu pois kurssiltaan. Pella Kågermanin ja Hugo Liljan ohjaamassa elokuvassa näyttelevät mm. Nousuvesi- ja Gåsmamman - Naarasleijona -sarjoista tuttu Arvin Kananian ja Solsidanissa Evana nähty Anneli Martini.

Aniaran festivaalinäytöksissä kahdeksan katsojaa suljetaan erikoisvalmisteisiin arkkuihin. Nämä arkut on varustettu ilmakanavin, katseluruuduin ja äänentoistolaittein, mutta muuten ne mukailevat karuudessaan leffan tyyliä. Mikäli lähes parituntisen elokuvan katsominen arkussa alkaa ahdistaa liiaksi, tarjolla on myös kokemuksen keskeyttävä paniikkinappula.

Erikoisnäytöksiin saa lippuja vain rekisteröitymällä niiden jonotuslistalle Göteborg Film Festivalin kotisivuilla. Tätä kirjoittaessa tapahtuman kalenterissa on lippuja tarjolla Aniaran näytöksiin la 26.1. ja ma 28.1.19.


Lähteet: THR, Göteborg Film Festival

Kuva: Göteborg Film Festival

R. Isoviita 24.01.2019 klo 13:24

Uusimmat uutiset

Suuryhtiöiden kiista Spider-Manista: hyvät ja huonot puolet

Sony on tiedottanut neuvottelujen tilasta.

R. Isoviita

Matrix saa jatkoa, mutta miksi Laurence Fishburne ei ole ehkä mukana?

Keanu Reeves ja Carrie-Anne Moss uusivat roolinsa.

R. Isoviita

Arvaatko, kuka Downton Abbey -tähti harkitsi paluutaan pisimpään?

Elokuva jatkaa sarjan vaiheita syyskuussa.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...