Leffaan arkussa? Erikoinen kokeilu starttaa nyt viikonloppuna

24.1.2019 13:25

Ruotsissa järjestettävä leffafestari tarjoaa tänä vuonna aivan erityislaatuista elokuvakokemusta. Perjantaina 25.1. jo 42. kerran käynnistyvän Göteborg Film Festivalin kattauksesta löytyy näytöksiä, joita ei voi suositella ahtaanpaikankammoisille. Näissä erikoisnäytöksissä pääsee kokemaan Aniara-nimistä tieteisdraamaa arkkuun suljettuna.

Nobel-palkitun kirjailija ja runoilija Harry Martinsonin tekstiin pohjautuva Aniara sijoittuu Marsiin matkalla olevalle avaruusalukselle, joka joutuu pois kurssiltaan. Pella Kågermanin ja Hugo Liljan ohjaamassa elokuvassa näyttelevät mm. Nousuvesi– ja Gåsmamman – Naarasleijona -sarjoista tuttu Arvin Kananian ja Solsidanissa Evana nähty Anneli Martini.

Aniaran festivaalinäytöksissä kahdeksan katsojaa suljetaan erikoisvalmisteisiin arkkuihin. Nämä arkut on varustettu ilmakanavin, katseluruuduin ja äänentoistolaittein, mutta muuten ne mukailevat karuudessaan leffan tyyliä. Mikäli lähes parituntisen elokuvan katsominen arkussa alkaa ahdistaa liiaksi, tarjolla on myös kokemuksen keskeyttävä paniikkinappula.

Erikoisnäytöksiin saa lippuja vain rekisteröitymällä niiden jonotuslistalle Göteborg Film Festivalin kotisivuilla. Tätä kirjoittaessa tapahtuman kalenterissa on lippuja tarjolla Aniaran näytöksiin la 26.1. ja ma 28.1.19.

 

Lähteet: THR, Göteborg Film Festival

Kuva: Göteborg Film Festival

Lisää luettavaa