Leffaan arkussa? Erikoinen kokeilu starttaa nyt viikonloppuna

Ruotsissa järjestettävä leffafestari tarjoaa tänä vuonna aivan erityislaatuista elokuvakokemusta. Perjantaina 25.1. jo 42. kerran käynnistyvän Göteborg Film Festivalin kattauksesta löytyy näytöksiä, joita ei voi suositella ahtaanpaikankammoisille. Näissä erikoisnäytöksissä pääsee kokemaan Aniara-nimistä tieteisdraamaa arkkuun suljettuna.

Nobel-palkitun kirjailija ja runoilija Harry Martinsonin tekstiin pohjautuva Aniara sijoittuu Marsiin matkalla olevalle avaruusalukselle, joka joutuu pois kurssiltaan. Pella Kågermanin ja Hugo Liljan ohjaamassa elokuvassa näyttelevät mm. Nousuvesi- ja Gåsmamman - Naarasleijona -sarjoista tuttu Arvin Kananian ja Solsidanissa Evana nähty Anneli Martini.

Aniaran festivaalinäytöksissä kahdeksan katsojaa suljetaan erikoisvalmisteisiin arkkuihin. Nämä arkut on varustettu ilmakanavin, katseluruuduin ja äänentoistolaittein, mutta muuten ne mukailevat karuudessaan leffan tyyliä. Mikäli lähes parituntisen elokuvan katsominen arkussa alkaa ahdistaa liiaksi, tarjolla on myös kokemuksen keskeyttävä paniikkinappula.

Erikoisnäytöksiin saa lippuja vain rekisteröitymällä niiden jonotuslistalle Göteborg Film Festivalin kotisivuilla. Tätä kirjoittaessa tapahtuman kalenterissa on lippuja tarjolla Aniaran näytöksiin la 26.1. ja ma 28.1.19.


Lähteet: THR, Göteborg Film Festival

Kuva: Göteborg Film Festival

R. Isoviita 24.01.2019 klo 13:24

Uusimmat uutiset

Queen esiintyy Oscar-gaalassa

YLE Teema esittää gaalan suorana.

R. Isoviita

Bruno Ganz 1941-2019

Pidetty sveitsiläistähti nukkui pois.

R. Isoviita

Uusi Pirates of the Caribbean -versio kohtasi jo ongelmia

Käsikirjoittajat kaikkosivat.

R. Isoviita

Jared Leton tie Jokerina saattaa olla ohi

Uusia järjestelyjä.

R. Isoviita

1980-luvun pullistelijasankarien paluu toteutumassa?

Myös Arnold Schwarzenegger on toiveikkaana.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...