Harry Potterin luojalta varastettu Potter-tavaraa ja muuta omaisuutta

8.11.2018 12:47

Harry Potter -tarinat ja maailman luonut J. K. Rowling on haastanut entisen työntekijänsä oikeuteen. Kirjailijan väitteen mukaan ex-työntekijä olisi käyttänyt väärin saamiaan oikeuksia. Naispuolinen apulainen on syytteen mukaan anastanut omin lupineen Rowlingilta aimo summan rahaa sekä Potter-aiheista tavaraa.

Naisella oli ollut hallussaan yrityskäyttöön tarkoitettu luottokortti, jota hän oli väitetysti vinguttanut liki 24 000 punnan eli n. 27 500 euron arvosta. Sen lisäksi hänellä oli pääsy kassakaappiin, jossa säilytettiin käteistä ulkomaanmatkoja varten. Naisen toimittamista kuiteista kävi kuitenkin ilmi, että hän oli käyttänyt rahaa luvatta tuhansia puntia kahviloihin, ylellisiin kynttilätuotteisiin, kosmetiikkaan ja lisäksi anastanut parin tuhannen punnan arvoisen Harry Potter -elokuvakokoelman, -kirjoja ja arvokkaan leikkijunan. Myös kassakaapista on kadonnut useita tuhansia puntia.

Rowlingin entinen työntekijä kiistää väitteet. Hänen mukaansa kirjailija ei ole menettänyt mitään, eikä hänen näin ollen kuulu korvata tälle mitään. Asiaa käsitellään oikeudessa vielä tämän vuoden puolella.

Lähde: BBC

Kuva: Warner Bros./Harry Potter ja kuoleman varjelukset: Osa 2, 2011

Lisää luettavaa