Venom: Kriitikot eivät tykänneet, mutta kassakone laulaa silti

Jos kriitikkojen ääntä pitäisi kuunnella, tuore Marvel-filmatisointi Venom ei ole hyvä leffa. Kyseenalaistakin mainetta saaneen Rotten Tomatoes -sivuston kokoamat kriitikoiden arviot antavat Tom Hardyn tähdittämälle Venomille löyhkäävän 31%:n tuoreusasteen, kun Metacritic-sivustolla positiivisia arvioita elokuvalle on annettu vain 4 kaikkiaan 44:stä. Kansan mielipide on ollut kuitenkin kokolailla toisen suuntainen - myös Leffatykissä käyttäjät ovat arvioineet Venomin tällä hetkellä 3/5 tähden arvoiseksi rainaksi.

Vaikka esim. The Guardianin kritiikissä todetaan Venomin onnistuvan olemaan kiireellä tehdyn ja väkinäisen oloinen leffa ja Chicago Sun-Timesissä on mainittu jopa Tom Hardyn kaltaisen hienon kyvyn hukkuvan huonon elokuvan alle, leffa on saanut kassakoneet laulamaan. Suomessa Venom paistattelee tätä kirjoittaessa Finnkinon Top10-listan paikalla kaksi. Yhdysvalloissa elokuva paukutti rikki jopa kuukauden avausillan aiemman myyntiennätyksen ylittämällä miljoonilla Gravityn 55,7 milj. dollarin avauksen.

Venomin leffateatterikierroksen alkuun on liittynyt myös epäilyjä salaliitosta. Yhdysvalloissa samaan aikaan ensi-iltaan tulleen elokuvan A Star Is Born kannattajiin kuuluvien Lady Gaga -fanien on havaittu levittäneen sosiaalisessa mediassa negatiivisia viestejä Venom-elokuvasta, jotta useampi katsoja valitsisi toimintaleffan sijaan Lady Gagan tähdittämän musiikkidraaman. Tämä muistuttaa hiljattain esiin tullutta Star Wars: The Last Jedi -elokuvan tapausta, jossa tutkimuksen mukaan venäläiset trollit ja botit levittivät sosiaalisessa mediassa negatiivisia viestejä kyseisestä elokuvasta.

Elokuvien katsojatyytyväisyyttä arvioiva Cinemascore-palvelu on luokitellut Venomin arvosanalla B+. A Star Is Born on saanut samassa palvelussa astetta paremman A-luokituksen.


Lähteet: We Got This Covered, The Wrap, Rotten Tomatoes, Cinemascore, IGN, Finnkino

Kuva: CTMG/Disney/ Venom, 2018

R. Isoviita 07.10.2018 klo 16:48

Uusimmat uutiset

Tarantinon uusimmalle annettiin aplodit seisten

Cannes’n elokuvavieraat ovat nähneet Once Upon a Time in Hollywoodin.

R. Isoviita

Schwarzeneggerin kimppuun hyökännyt ei joudu syytteeseen

Toimintatähden päälle karattiin viikonloppuna.

R. Isoviita

Seuraava Batman-näyttelijä on lähes valittu?

Lista vaihtoehdoista lyhenee.

R. Isoviita

Thor: Ragnarök -ohjaaja kertoo Hitler-satiiristaan

Taika Waititi esittää dikataattoria itse.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...