Ohjaaja rauhoittelee fanikuntaa: nuori Dumbledore nähdään romanttisemmissa merkeissä

Marraskuussa maailmanensi-iltansa saava Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -jatko-osa Grindelwaldin rikokset on jo ennakkoon saanut nuivaa palautetta Harry Potter -fanikunnalta kahdestakin syystä. Jotkut ovat ilmoittaneet jättävänsä elokuvan katsomatta ihan vain siksi, että tarinan pahista, Grindelwaldia, näyttelee Johnny Depp. Jotkut taas ovat sydämistyneet siitä, että tarinan keskeisiin hahmoihin lukeutuva nuori velho Albus Dumbledore ei näyttäytyisikään elokuvassa sellaisena kuin kirjailija J. K. Rowling on hänet kuvaillut.

Rowling paljasti jo muutama vuosi sitten, että Dumbledore on homoseksuaali. Harry Potter -seikkailuissa tämä seikka jäi piiloon, joten fanikunnassa on odotettu Ihmeotukset-leffasarjan tuovan muutoksen asiaan. Alkuvuodesta kävi kuitenkin ilmi, ettei valkokankaalla nähtäisi Dumbledorea kovin intiimeissä tunnelmissa, mikä oli odottajille pettymys.

Nyt ohjaaja David Yates on vahvistanut, ettei Dumbledorea esitetä leffassa selvästi ns. kaapista ulos tulleena. Yatesilla on asialle hyvä perustelu:

- Tämä suuri kertomus, jota J. K. Rowling luo, ei keskity [Dumbledoren] seksuaalisuuteen, mutta emme ole silottelemassa tai piilottelemassa sitä. Tarina [romanttisesta suhteesta] ei ole juuri tässä elokuvassa, mutta näette silti, että hän on homoseksuaali.

Yatesin mukaan Grindelwaldilla ja Dumbledorella on uudessa elokuvassa pari kohtausta, joissa heidän välillään pitäisi näkyä muutakin kuin kahden vain velhon välistä ystävyyttä.


Lähteet: IndieWire, Empire Online, The Independent

Kuva: Warner Bros./Ihmeotukset: Grindelwaldin rikokset, 2018

R. Isoviita 04.10.2018 klo 00:13

Uusimmat uutiset

Tom Cruisella oli Top Gun -jatko-osaan liittyen erityinen vaatimus

Omia stunttejaan tekevä näyttelijä lisää kierroksia.

R. Isoviita

Blade palaa – uusi pääosanesittäjä on kahden Oscarin voittaja

Wesley Snipes näytteli osassa aiemmin.

R. Isoviita

Japanilaisstudiolle tehty isku: maan pahin vuosikausiin

Hyökkääjä selvisi hengissä.

R. Isoviita

Linda Hamilton täsmentää aiempaa Terminator-kommenttiaan

Näyttelijä ei kehuja jaellut.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...