Tällaisia muutoksia #MeToo-liike on tuonut elokuva-alalle

23.8.2018 23:11

Näyttelijättärien kokemasta huonosta kohtelusta kohta jo vuosi sitten alkanut #MeToo-liike on vähitellen tuonut muutoksia elokuva-alalle. Suuria asioita ei varsinaisesti ole tapahtunut. Elokuva-alan toimijoiden kanssa työskentelevän asianajaja Jamie Feldmanin mukaan hänen asiakkailtaan on esim. kysytty kuitenkin vähemmän alastomuutta kuin ennen.

Sekä mies- että naispuoliset näyttelijät ovat myös alkaneet entistä kärkkäämmin vaatia tiukempia sopimuksia alastomuuteen liittyen. Näissä sopimuksessa saatetaan mm. velvoittaa studiota hankkimaan kuvauspaikalle tarjolle alushousuja, joiden läpi ei ole mahdollista nähdä kirkkaammassakaan valaistuksessa. Vaatimuksiin voi myös kuulua, että enemmän paljasta pintaa sisältävien kohtausten kuvauksissa ei ole paikalla kuin aivan välttämättömin työntekijäjoukko.

Toisaalta myös näyttelijöiden edustajat ja esim. elokuvatietokanta IMDB ovat alkaneet ottaa askelia näyttelijöiden suojelemiseksi. IMDB:n elokuva-ammattilaisille tarkoitettu sovellus päivittyi juuri uudella toiminnolla, mikä mahdollistaa näyttelijän ottaa suoraan yhteyttä seksuaalista häirintää kokeneiden tukilinjalle.

 

Lähteet: THR, IndieWire

Kuva: SF Film/ Spring Breakers, 2012

Lisää luettavaa