Noir-henkisen Sin Cityn oikeudet takaisin luojalleen

28.7.2018 20:21

Harvey Weinstein -skandaalin vaikutukset kantavat pitkälle. Entisen johtajansa huonon maineen vuoksi kaatunut Weinstein Company omisti useiden elokuvien ja TV-sarjojen oikeuksia. Niiden joukossa olivat myös film noir -henkisen sarjakuvaleffa Sin Cityn oikeudet.

Vaikka iso osa Weinstein Companyn omistuksista on sittemmin myyty oikeuden hyväksynnällä Lantern Capital -nimiselle pääomasijoitusyhtiölle, joukossa on myös poikkeuksia. Sin Cityn luoja, sarjakuvataiteilija Frank Miller, on onnistunut saamaan takaisin itselleen sekä Sin City -elokuvan että mahdollisen TV-sarjan oikeudet. Millerin ja Lantern Capitalin johdon väliseen sopimukseen ei kuitenkaan kuulunut Sin City: A Dame to Kill For -leffan oikeuksien siirtäminen niin ikään Millerille.

Ensimmäinen Sin City -leffa keräsi paljon hyvää palautetta ja se oli myös korkeamman ikärajaluokituksen huomioon ottaen vuoden 2005 menestyneimpiä elokuvia. Jatko-osa Sin City: A Dame to Kill For jäi puolestaan selvästi flopiksi.

Oikeuksien palautuminen Millerille tarkoittaa, että hän voi halutessaan ryhtyä vapaasti suunnittelemaan uutta Sin City -aiheista elokuvaa tai jopa TV-sarjaa.

Lähteet: Collider, Deadline, Box Office Mojo

Kuva: Dimension Films/Buena Vista International/ Sin City, 2005

Lisää luettavaa