Netflix haikailee elokuvateattereita

19.4.2018 14:11

Vaikka suoratoistopalvelu Netflixiä on karsastettu elokuvien palkintoseremonioissa, yhtiössä ei tästä lannistuta. Viimeksi Cannes’n elokuvafestivaaleilta tylyä kohtelua saanut Netflix ei ole ollut palkitsijoiden mieleen erityisesti siitä syystä, ettei se ole ollut halukas levittämään ostamiaan elokuvia perinteikkäästi elokuvateattereissa. Yhtiö on puolestaan katsonut, että esim. Ranskassa, leffateatterilevitys rajoittaisi sen toimintaa, sillä Ranskan teattereissa näytettäviä elokuvia ei saisi maan lakien mukaan esittää suoratoistopalvelun kautta moniin kuukausiin.

Netflixillä harkitaan kuitenkin nyt laajentamista uudelle alueelle. Yhtiö on nimittäin kiinnostunut hankkimaan omistukseensa elokuvateattereita. Se on etsinyt sopivia ostokohteita jo ainakin Yhdysvalloissa, jossa LA Times raportoi Netflixin tunnustelleen mahdollisuutta ostaa suuri Landmark-teatteriketju.

Netflixin aikeilla on myös toinen merkittävä syy. Useat merkittävät elokuvantekijät, kuten Steven Spielberg, eivät ole olleet kovin innokkaita ohjaamaan Netflix-tuotantoja juuri siitä syystä, että niitä katsotaan yleensä valkokangasta pienemmiltä ruuduilta. Lupaus esittää elokuvia myös Netflixin teattereissa saattaisi muuttaa näiden mielen.

Lähteet: LA Times, ScreenRant

Kuva: Netflix

Lisää luettavaa