Disney-pomo saattaa lähteä Yhdysvaltain presidenttikisaan

Tositelevision ja liikemaailman puolelta Yhdysvaltain presidentiksi ponnistanut Donald Trump ei välttämättä jää viimeiseksi liikemieheksi kyseisessä tehtävässä. Vaikka Atlantin valtameren takaisen suurvallan seuraavat presidentinvaalit ovat vasta 2020, niihin on ryhdytty jo valmistautumaan. Voguen julkaisema artikkeli paljastaa, että arvostettu asema Valkoisessa talossa saattaisi kiinnostaa myös Disney-yhtiöiden nykyistä toimitusjohtajaa.

Mm. animaatiostudio Pixarin, sarjakuvatuottaja Marvelin ja Star Warsista tunnetun Lucasfilmin Disneyn omistukseen haalinut Robert eli Bob Iger on saanut kannustusta mm. Oprah Winfreyltä. Paremmin talkshow-juontajana tunnettu Winfrey kommentoi Voguelle todella usuttaneensa Igeriä hakemaan presidentin virkaa, koska Igerillä olisi hänen mielestään siihen tarvittavaa osaamista. Iger mm. ei ole kannattanut Donald Trumpin kantaa Pariisin ilmastosopimukseen ja hänen näkemyksensä laittomasti maahan tulleiden nuorten kohtelusta on myös erilainen: hän katsoo heidän voivan olla yhteiskunnalle hyväksi ja antaisi heidän jäädä maahan.

Disneyn toimitusjohtajan tehtävistä Iger ei kuitenkaan näillä näkymin ole luopumassa heti. Hänen on ilmoitettu jatkavan nykyisessä pestissään ainakin vuoteen 2021. Voguelle Iger paljastaa kuitenkin harkinneensa presidenttiehdokkaaksi pyrkimistä jo ennen Donald Trumpin valintaa.

Lähteet: Vogue, Bloomberg, Walt Disney Company

Kuva: Josh Hallett

R. Isoviita 16.04.2018 klo 14:05

Uusimmat uutiset

Alden Ehrenreich vahvistaa Han Solo -huhun

Sopimus saattaa jatkua.

R. Isoviita

Ketkä Avengereista eivät ehkä palaa?

Fanit voivat valmistautua tulevaan.

R. Isoviita

Paluu tulevaisuuteen -tähti joutui leikkaukseen

Michael J. Fox on toipilaana.

R. Isoviita

Netflix haikailee elokuvateattereita

Suoratoistopalvelu haluaa paremman jalansijan.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...